Echipa Spitalului Clinic Sfânta Maria din Bucureşti a efectuat în noaptea de luni spre marţi al doilea transplant pulmonar bilateral, la un pacient de 47 de ani cu boala bronsectatică, anunţă unitatea medicală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform sursei citate, pacientul se află în secţia de terapie intensivă şi are o evoluţtie postoperatorie favorabilă.

”Considerăm important de ştiut că pacienţii eligibili pentru transplantul pulmonar se vor adresa prin medicii pneumologi din ţară, pentru a putea fi evaluaţi şi ulterior trecţti pe lista de aşteptare a Spitalului Sf Maria”, se arată în comunicatul semnat de medicul Narcis Copcă.

Medicii de la Spitalul Sfânta Maria au făcut în urmă cu două săptămână primul transplant pulmonar din România, donatorul fiind un bărbat de 46 de ani care intrase în moarte cerebrală. Pacientul, un ieşean de 37 de ani care în ultimii trei ani a trăit conectat la aparatul de oxigen, a depus în 2015 o cerere pentru transplant în străinătate la clinici din străinătate, dar singura care a răspuns a fost AKH Viena, care l-a refuzat pentru că pe lista de transplant mai erau patru români.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.