Aproximativ 300 de persoane s-au aflat miercuri seară, în Piaţa Victoriei din Capitală, în cea de a şaisprezecea zi de proteste antiguvernamentale. La Palatul Cotroceni s-au strâns 100 de oameni care au cerut, pentru a 11-a zi consecutiv, demisia preşedintelui Klaus Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestele din Piaţa Victoriei din Capitală s-au încheiat, la această oră.

Numărul maxim de persoane care s-au adunat în faţa Guvernului, în cea de a şaisprezecea zi de proteste declanşate după adoptarea Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea codurilor penale, a fost de aproximativ 300 şi a fost atins în jurul orei 21.00, când manifestanţii au cântat imnul naţional şi au aprins lanternele telefoanelor mobile.

Manifestanţii au fluierat şi au scandat: "Demisia", "DNA să vină să vă ia", "Jos Guvernul", "Hoţii", "Zi de zi aici vom fi".

Circulaţia s-a desfăşurat normal în Piaţa Victoriei, manifestanţii fiind supravegheaţi de jandarmi.

Multe dintre maşinile care au trecut prin zonă au claxonat în semn de susţinere pentru demonstranţi.

Duminică, Piaţa Victoriei a fost plină, iar la ora 21.00 cei aproximativ 30.000 de manifestanţi au format un tricolor, luminând cu lanternele telefoanelor coli de hârtie roşii, galbene şi albastre.

Numărul record de manifestanţi a fost atins în 5 februarie, când peste 280.000 de oameni au protestat chiar în ziua în care Guvernul a abrogat Ordonanţa de Urgenţă privind codurile penale.

Miercuri seară, aproximativ 100 de oameni au protestat şi în faţa Palatului Cotroceni, pentru a 11-a zi la rând, cerând demisia preşedintelui Klaus Iohannis.

Manifestanţii - care au avut steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje precum "Jos DNA, Poliţia politică", "Noi am votat, tu ne-ai dezbinat" , "Iohannis, tu nu eşti românul meu" - au huiduit şi au scandat ”Demisia”.

Duminică seară, la manifestraţia de la Cotroceni au fost aproximativ 1.000 de persoane, iar circulaţia rutieră a fost blocată la intersecţia dintre bulevardele Eroii Sanitari şi Gheorghe Marinescu.

Recordul de participanţi la manifestaţia de la Cotroceni a fost puţin peste 2.000. În 8 februarie, preşedintele Klaus Iohannis a mers în mijlocul protestatarilor, încercând să aibă un dialog cu ei.

"Suntem cu toţii români", le-a spus manifestanţilor preşedintele Klaus Iohannis, care a stat acolo timp de câteva minute. Oamenii l-au huiduit şi i-au reproşat că a dezbinat ţara, strigând "Demisia".

Ulterior, Iohannis a scris pe Facebook că înţelege să îşi exercite mandatul de preşedinte ascultând vocea tuturor românilor, indiferent de opţiunile lor şi că este "absolut firesc să existe diferenţe de păreri", fiind dreptul fiecărui cetăţean să-şi exprime convingerile paşnic şi civilizat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.