Peste doi sau chiar trei ani, Apple Watch va oferi mai multe funcţii importante de sănătate, în frunte cu măsurarea tensiunii arteriale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Apple lucrează la un nou senzor şi software prin care ceasul inteligent al companiei să poată măsura cu precizie tensiunea arterială a utilizatorului şi să-l avertizeze pe acesta, de exemplu, când devine hipertensiv.

În testele realizate până acum, însă, acurateţea nu a fost cea necesară pentru o funcţie de sănătate atât de importantă. De aceea, conform Bloomberg, Apple a decis să amâne lansarea acesteia pentru 2024 sau chiar 2025.

Sistemul gândit de Apple pentru tensiunea arterială nu afişează valorile pentru măsurătorile sistolică şi diastolică. În schimb, avertizează utilizatorul când tensiunea este prea mare.

Alte ceasuri care oferă deja o funcţie de măsurare a tensiunii nu o fac în mod autonom, ci au nevoie, la anumite intervale de timp, să fie calibrate după un tensiometru.

Apple plănuieşte să adauge şi mai multe funcţii de sănătate la Apple Watch. Printre acestea se vor număra măsurarea nivelul de zahăr din sânge, un sistem de gestionare a administrării pastilelor şi mai multe funcţii speciale pentru femei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.