Producătorul japonez Sony anunţă că a ajuns la un acord pentru cumpărarea dezvoltatorului de jocuri Bungie, pentru care va plăti 3,6 miliarde de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sony nu a stat mult pe gânduri, după ce Microsoft a cumpărat Activision - Blizzard, şi a ieşit la cumpături, iar prima achiziţie se numeşte Bungie.Dezvoltatorul de jocuri din Washington, înfiinţat în 1991, are în palmares mai mai multe titluri, dintre care cele mai cunoscute sunt Destiny şi Halo.

Ca şi Microsoft, când a cumpărat Activision - Blizzard, Sony spune că Bungie va rămâne un studio independent, care va dezvolta jocuri pentru mai multe platforme.

Începutul acestui an a găsit piaţa de gaming într-un activ proces de consolidare, cu mai multe achiziţii înregistrate doar în prima lună a anului.

Mai întâi, Take-Two a cumpărat Zynga pentru pentru 12,7 miliarde de dolari, apoi Microsoft a dat marea lovitură, când a anunţat achiziţionarea Activision - Blizzard pentru aproximativ 69 de miliarde de dolari.

Cumpărarea Bungie de către Sony este deja a treia achiziţie din ultima lună, însă, este semnificativ mai mică decât celelalte, ceea ce ar putea însemna că Sony va continua cumpărăturile şi cu alţi dezvoltatori de jocuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.