Apple vrea să dezvolte intern şi alte cipuri necesare pentru funcţionarea propriilor dispozitive, pe lângă SoC-urile pe care deja la face pentru iPhone şi Mac şi dincolo de modemurile la care deja lucrează.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În afară de chipset-uri, dispozitivele mobile au nevoie multe alte cipuri pentru funcţionarea componentelor din dotare. Un smartphone de exemplu, foloseşte cipuri pentru conexiunile cu şi fără fir, pentru încărcarea wireless, pentru gestiunea energiei etc.

Astfel, Apple îşi propune să dezvolte mai multe tipuri de cipuri, pentru a le putea optimiza special pentru propriile dispozitive şi ca să nu mai fie nevoită să le achiziţioneze de la alţi producători, susţin sursele anonime citate de Bloomberg.

Printre altele, Apple vrea să producă circuite integrate pentru frecvenţe radio, module radio fără fir, SoC-uri wireless, semiconductori pentru WiFi şi Bluetooth.

Când cipurile pe care şi le-a propus să le construiască vor fi gata, Apple nu va mai trebui să facă achiziţii de la Broadcom şi Skyworks - următorii pe listă să-şi piardă contractele cu producătorul iPhone-ului.

Apple deja îşi construieşte propriile chipset-uri pentru iPhone şi Mac, chipset-uri cu care a reuşit să depăşească Intel atât ca performanţă, cât şi ca autonomie. Gigantul american lucrează deja la propriile modemuri, pe care urmează să le folosească pe propriile dispozitive începând cu 2023.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.