Prima jumătate a acestui an a adus o “explozie” a numărului de coduri maliţioase folosite în special pentru spargerea conturilor de mobile banking, pentru a fura banii posesorilor de dispozitive mobile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În “Threat Intelligence Report”, un studiu realizat de Nokia, se arată că numărul troienilor noi de banking a crescut, în prima jumătate a acestui an, cu 80% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Este o creştere spectaculoasă, în trend cu creşterea numărului de oameni care folosesc serviciile de banking pe dispozitivele mobile, care ar trebui să determine băncile şi clienţii acestora să folosească măsuri mai bune de securitate.

Cele mai vizate regiuni sunt Europa şi America Latină, unde sunt atacate dispozitivele mobile cu scopul interceptării datelor de logare şi a parolelor unice trimise prin SMS.

În ceea ce priveşte tipul dispozitivelor, sunt vizate, cu preponderenţă, datorită deschiderii mai mari a sistemului de operare, smartphone-urile cu Android. Aici, atacatorii găsesc mai rapid calea către buzunarele utilizatorilor şi au la dispoziţie şi un număr mult mai mare de victime.

Pe de altă parte, procentul de infectare al sistemelor cu conexiuni fixe la internet a scăzut anul acesta la 2,5%, după în decembrie 2020 acest indicator era la 3,24%. Scăderea este pusă pe seama upgrade-ului unora dintre serviciile online.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.