Ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, a declarat, vineri, la TVR, că protestele din ţară din ultimele săptămâni nu au efecte economice negative pentru România, pieţele financiare fiind "obişnuite" cu astfel de manifestaţii în Europa, iar cei care susţin contrariul sunt fie neavizaţi, fie nu sunt bine intenţionaţi. Comentarii vin după ce guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a avertizat asupra efectelor protestelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă România a resimţit efectele protestelor din punct de vedere economic şi dacă statul se împrumută mai scump acum pe pieţele internaţionale, Viorel Ştefan a răspuns "clar nu".

"Am auzit şi alte păreri. Ori sunt neavizate, ori sunt nu foarte bine intenţionate, acele păreri. Trebuie să înţelegem un lucru: ce se întâmplă în Piaţa Victoriei sau la Cotroceni sau în alte locuri, unde populaţia Bucureştiului sau a României iese în stradă şi face manifestări reprezintă exerciţii democratice cu care pieţele financiare sunt obişnuite", a spus ministrul.

El a precizat că proteste sunt şi în alte ţări din Europa civilizată, ceea ce "nu e o noutate pentru pieţele financiare, ca să se lase influenţate de o astfel de manifestare". "Acest lucru se confirmă şi noi", a spus Viorel Ştefan.

Pe 9 februarie, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, avertiza că protestele din ultimele zile au impact asupra stabilităţii monetare şi financiare, impact care se va simţi şi în creşterea economiei din acest an.

”Există un impact asupra stabilităţii monetare şi financiare, pe cale de consecinţă se va simţi şi în creşterea economică. Trebuie să avem înţelepciunea să depăşim aceste momente şi să beneficiem de un cadrul macroeconomic incredibil de bun”, a spus Isărescu, joi, într-o conferinţă de presă.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.