Vicepremierul Daniel Constantin a declarat, duminică, la Digi 24, că în Guvern există o "discuţie" pe tema introducerii unor impozite diferenţiate pentru anumite tipuri de venituri, măsură ce ar putea să se aplice din 2018, însă dă asigurări că nu va fi modificată cota unică de 16% în integralitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă se ia în calcul de către Guvern anularea cotei unice, Constantin a spus că există discuţii privind o posibilă impozitare progresivă.

"Aici ştiţi că este o discuţie, nu neapărat, dar există o discuţie ca din 2018 să se vină cu acea impozitare, cum să spun, în funcţie de veniturile pe care le au cetăţenii. Asta este o discuţie pe care o vom avea la momentul respectiv", a spus el.

Aceste discuţii ar urma să aibă loc în cursul anului 2017. Ulterior, întrebat din nou dacă se va renunţa la cota unică, vicepremierul a precizat că ea va rămâne, dar vor fi introduse noi forme de impozitare pe venit.

"Cota unică rămâne, dar sunt alte forme pentru alte tipuri de venituri care se vor lua în calcul", a explicat el.

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a anunţat vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că angajamentele bugetare care urmează a fi adoptate, precum majorarea salariului minim, a pensiilor şi a burselor pentru studenţi, sunt însoţite de măsuri de suplimentare a veniturilor la buget, precum eliminarea plafonului CAS şi CASS pentru cei care au salarii de cinci ori mai mari decât salariul mediu, astfel încât există ”o balanţă” între venituri şi cheltuieli.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, susţine că declaraţiile făcute de premierul Sorin Grindeanu în debutul şedinţei de Guvern de vineri confirmă faptul că social-democraţii vor să elimine cota unică şi să introducă o impozitare bazată pe cote progresive.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.