USR precizează că opinia lui Christian Shuster este un personală, că Uniunea se va folosi de mijloacele instituţionale pentru a se opune numirii lui Liviu Dragnea în poziţia de prim-ministru şi că acţionează ca un partid parlamentar responsabil şi nu va impulsiona oamenii să declanşeze proteste de stradă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Opinia domnului Christian Shuster este personală şi nu reflectă nici poziţia USR, nici modul în care USR îşi propune să acţioneze ca partid ales în Parlament. USR se va folosi de mijloacele instituţionale pentru a se opune numirii lui Liviu Dragnea, preşedintele condamnat penal al PSD, în poziţia de prim-ministru, fapt pe care-l considerăm nociv pentru România şi asupra căruia am avertizat că poate duce la izolarea internaţională a ţării”, se arată într-un comunicat al USR.

Uniunea subliniază că acţionează ca un partid parlamentar responsabil şi nu va impulsiona oamenii să declanşeze proteste de stradă.

”Considerăm că românii au demonstrat în nenumărate ocazii că se pot mobiliza atunci când consideră că interesul public este afectat, fără implicarea sau îndemnurile partidelor politice”, se mai arată în comunicat.

Christian Shuster, candidat al USR Alba la Camera Deputaţilor, a declarat, marţi seară, că formaţiunea din care face parte nu va susţine niciodată o numire a lui Liviu Dragnea în funcţia de premier şi că, dacă totuşi acest lucru se va întâmpla, ”vor fi mişcări de stradă masive din structurile USR şi din societatea civilă neafiliată politic”, adăugând că PSD ”ar trebui să se gândească mult mai bine dacă doreşte să arunce ţara într-o luptă socială de genul acesta în plină iarnă”.

Ulterior, contactat de corespondentul News.ro, Christian Shuster a declarat că afirmaţiile făcute în conferinţa de presă au fost ”păreri personale” şi nu a dorit să le clarifice sau să facă alte afirmaţii privind acest subiect.

El a spus că o poziţie oficială care să conţină clarificări va fi emisă de conducerea centrală a partidului.

 

Christian Shuster a candidat din partea USR Alba pe prima poziţie la Camera Deputaţilor, având şanse să ajungă în Parlament la redistribuire.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.