Aproximativ 200.000 de persoane au protestat, miercuri seara, în principalele oraşe ale ţării. Numărul protestatarilor a ajuns la 25.000 de persoane la Cluj-Napoca şi 20.000 la Timişoara. La Sibiu şi la Iaşi au fost peste 10.000 de persoane care au cerut retragerea Ordonanţei de Urgenţă vizând modificarea codurilor penale şi a proiectului de lege privind graţierea

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 22:50 Numărul protestatarilor de la Timişoara a ajuns la aproximativ 30.000; oamenii şi-au încheiat marşul şi au revenit în Piaţa Victoriei

Numărul protestatarilor de la Timişoara a ajuns la aproximativ 30.000, după ce manifestanţii au pornit în marş, în urmă cu mai bine de două ore, pe mai multe străzi din oraş. La ora transmiterii acestei ştiri, manifestanţii s-au întors în Piaţa Victoriei de unde au plecat.

Manifestanţii au pornit în marş din Piaţa Victoriei, în jurul orei 20.00, pe străzile din nordul municipiului Timişoara. Pe traseu acestora li s-au alăturat şi alţi oameni, numărul protestatarilor ajungând la aproximativ 30.000.

Oamenii au mărşăluit pe străzi aproape două ore, după care au revenit în Piaţa Victoriei, unde continuă protestul.

Pe parcursul marşului, aproximativ 2.500 de oameni au aşteptat în Piaţa Victoriei, pe platoul din faţa Operei. De asemenea, în acest interval, o fanfară a cântat diferite cântece pe treptele Operei.

Protestul din Piaţa Victoriei din Timişoara continuă la ora transmiterii acestei ştiri, iar oamenii strigă ”Venim la Bucureşti”, ei spunând că sunt pregătiţi să se alăture protestului din Capitală. 

UPDATE  22:10 Protestatrii de la Sibiu s-au oprit în faţa casei şefului statului, unde au scandat ”Iohannis e cu noi” - VIDEO

Protestatarii de la Sibiu, al căror număr a ajuns la 23.000 şi care au plecat în marş prin oraş în urmă cu aproape trei ore, s-au oprit în faţa casei şefului statului, unde au scandat ”Iohannis e cu noi”.

Protestatarii sibieni şi-au continuat marşul pe traseul stabilit, iar în jurul orei 21.50 s-au oprit în faţa casei preşedintelui Klaus Iohannis, de pe strada Bâlea, unde au scandat ”Iohannis e cu noi”.

În zona locuinţei şefului statului a fost mobilizat un dispozitiv special de forţe de ordine.

Înainte de a ajunge la casa preşedintelui, protestatarii s-au întâlnit cu membri ai galeriei echipei CSU Sibiu, care au ajuns la protest după finalul meciului de baschet desfăşurat la Sala ”Transilvania”.

Pe durata meciului de baschet, în sala de sport s-a strigat ”Uniţi salvăm toată România” şi ”PSD, ciuma roşie”, iar la finalul meciului circa 2.000 de oamen au rămas în sală şi au cântat o variantă reinterpretată a cântecului ”Acolo este ţara mea” a lui Tudor Gheorghe.

La ora transmiterii acestei ştiri, manifestanţii mărşăluiesc către Piaţa Mare din Sibiu, de unde au plecat în jurul orei 19.00.

Protestul este autorizat până la ora 23.00, manifestanţii urmând să ajungă din nou în Piaţa Mare, de unde au pornit.

UPDATE 21:26: Jandarmi care însoţesc coloana de protestatari ce mărşăluiesc la Cluj au intonat ”Deşteaptă-te române” alături de manifestanţi

Jandarmi care însoţesc coloana de protestatari ce mărşăluiesc pe străzile din centrul Clujului au intonat, alături de manifestanţi, imnul ”Deşteaptă-te române”.

Momentul a avut loc în zona Pieţei Mărăşti, când coloana de protestatari s-a oprit să cânte imnul naţional.

Astfel, câţiva dintre jandarmii care îi supravegheau pe manifestanţi au cântat şi ei.

Şi la protestele anterioare, jandarmii i-au încurajat pe protestatari să dea tonul la scandări.

De asemenea, în momentul în care manifestanţii au ajuns în marş în faţa Prefecturii Cluj, mai mulţi oameni s-au aşezat pe jos şi au început să scandeze ”Să vă fie frică Clujul se ridică”, moment în care se ridicau şi ei.

La ora transmiterii acestei ştiri, marşul continuă, coloana de manifestanţi întinzându-se pe mai mult de trei kilometri.

La Cluj protestează peste 25.000 de oameni.

UPDATE 21.25: Numărul manifestanţilor care au ieşit în ţară în mai majoritatea oraşelor din ţară este de  200.000 de oameni.

UPDATE 21:13 Şi la Braşov numărul manifestanţilor s-a dublat în ultima oră. Protestatarii mărşăluiesc pe străzile din centrul oraşului

Numărul participanţilor la protestul de la Braşov s-a dublat în ultima oră, iar protestatarii au pornit în marş din Piaţa Sfatului şi au coborât pe strada Mureşenilor, apoi pe bulevardul Eroilor şi Centrul Civic, urmând să se întoarcă la Prefectură.

La Braşov, protestul a început la ora 17.00, când în faţa Prefecturii s-au adunat câteva sute de oameni, dar apoi numărul celor care au ieşit în stradă a crescut rapid, la ora transmiterii acestei ştiri depăşind 8.000.

Protestatarii au urcat în Piaţa Sfatului, unde este sediul PSD şi au strigat "Hoţii", după care au coborât pe strada Mureşenilor şi au continuat marşul pe bulevardul Eroilor, pe lângă Parcul Central. Nu s-au oprit la Prefectură şi au continuat să mărşăluiască pe 15 Noiembrie spre Centrul Civic şi se îndreaptă spre Calea Bucureşti. 

Protestatarii au adus cu ei pancarte pe care se poate citi: "Dragnea nu uita, te aşteaptă DNA“, "PSD - Ciuma Roşie“, "Trebuie să ieşim toţi ca să scăpăm de mafioţi“.

Unele mesaje sunt adresate direct liderilor PSD Braşov., între care fostului prefect de Braşov şi preşedinte al PSD Braşov, Mihai Mohaci: "Mohaci, nu fii complicele tâlharilor!“. Demisionează din PSD“.

Manifestanţii au spus că ei nu vor demisia Guvernului, ci retragerea actelor normative vizând justiţia, adoptate, marţi noapte, de Executiv.

"Noi nu cerem demisia Guvernului, ci retragerea ordonanţei privind modificarea codurilor penale şi a proiectului de lege privind graţierea", a spus unul dintre protestatari, care a vorbit la megafon.

Pe pancartele purtate de către manifestanţi se mai poate citi: "Noaptea, ca hoţii! Ajunge!". Protestatarii scandează lozinci cum ar fi: "Săriţi cu toţii şi spuneţi tare că România nu e de vânzare" şi "Suntem scârbiţi de aceşti hoţi".

UPDATE 21:07 Numărul protestatarilor de la Sibiu a ajuns la 20.000, ei cerând alegeri anticipate

Numărul protestatarilor de la Sibiu a ajuns la 20.000, iar oamenii mărşăluiesc în continuare pe bulevardele principale din oraş şi cer alegeri anticipate.

După ce protestatarii au parcurs aproape jumătate din traseu şi au ajuns pe Bulevardul Mihai Viteazul, numărul acestora s-a dublat, alăturându-li-se oameni de pe fiecare dintre străzile parcurse.

La ora transmiterii acestei ştiri, protestatarii au parcurs aproape trei sferturi din traseul marşului şi scandează în continuare lozinci împotriva Guvernului.

Oamenii au steaguri, vuvuzele, fluiere, dar au adus şi o coroană pe care este scris ”PSD”.

De asemenea, ei strigă ”Cine nu sare, nu vrea schimbare”, ”Singura soluţie, încă o revoluţie”, ”Iohannis nu uita, Sibiul e de partea ta”.

Traficul pe Bulevardul Mihai Viteazul, unde mărşăluiesc protestatarii, este complet blocat.

UPDATE 21.05: Numărul protestatarilor din ţară a ajuns la 150.000

UPDATE 20:48 Numărul protestatarilor de la Alba Iulia s-a dublat. Se scandează: "Bucureşti nu uita/ Alba e de partea ta!”

Numărul persoanelor care protestează la Alba Iulia faţă de adoptarea de către Guvernul condus de Sorin Grindeanu a Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea codurilor penale a ajuns la aproape 4.000, oamenii mărşăluind pe străzi şi scandând: "Bucureşti nu uita/ Alba e de partea ta!” sau "Ultima soluţie, înc-o Revoluţie!”.

Numărul persoanelor care protestează, miercuri seară, la Alba Iulia, a crescut în timp ce coloana de protestatari a străbătut străzile oraşului, adăugându-se oameni de pe stradă sau care au coborât din blocuri la îndemnul protestatarilor.

Oamenii au oprit în faţa monumentului Revoluţiei, locul unde a început Revoluţia din 1989, şi au cântat împreună "Deşteaptă-te române!”, iar apoi au pornit din nou într-un marş pe străzile oraşului scandând lozinci precum "Bucureşti nu uita/ Alba e de partea ta!” sau "Ultima soluţie, înc-o Revoluţie!”.

Protestatarii se manifestă zgomotos fluierând sau suflând în vuvuzele şi scandând "Hoţii”, "PSD- ciuma roşie”, "Dragnea nu uita/ Va veni şi ziua ta!”, "Hoţii fură noaptea!”, "Dragnea nu uita, aşteptăm şi cartea ta!”, "Jos Guvernul!” sau "Până dimineaţă, radem o mustaţă!”.

La ora transmiterii acestei ştiri, coloana de protestatari se îndreaptă spre sediul Prefecturii Alba, din centrul municipiului Alba Iulia.

UPDATE 20.45: La această oră, peste 80.000 de oameni protestează în toată ţara. La Cluj sunt peste 25.000 de manifestanţi, în timp ce la Sibiu aproape 20.000

Manifestanţii de la Cluj au plecat în marş prin centrul oraşului şi s-au oprit în faţa Tribunalului unde au cântat ”Deşteaptă-te române”, după care şi-au continuat traseul, alăturându-li-se alte câteva mii, numărul total al protestatarilor depăşind în prezent 25.000.

La Sibiu, numărul celor ieşiţi în stradă, miercuri seara, se apropie de 20.000. 

UPDATE 20:39 Şi la Ploieşti numărul protestatarilor se apropie de 4.000, iar oamenii continuă să iasă în stradă

Tot mai mulţi ploieşteni ies în stradă, miercuri seară, pentru a manifesta împotriva Guvernului, la trei ore de la debutul protestului spontan din centrul oraşului, la care iniţial au participat aproximativ 500 de persoane, numărul manifestanţilor ajungând la 4.000. Oamenii au plecat de la sediile PSD din centrul oraşului şi au mărşăluit pe cel mai mare bulevard din Ploieşti scandând lozinci antiguvernamentale şi împotriva PSD, iar la ora transmiterii acestei ştiri centrul Ploieştiului este blocat de oameni, protestul desfăşurându-se fără incidente.

Protesul început în jurul orei 17.00 în centrul municipiului Ploieşti continuă, iar la aproape trei ore şi jumătate de la debutul acestuia numărul manifestanţilor a crescut de opt ori.

Astfel, aproximativ 4.000 de ploieşteni sunt în stradă, miercuri seară, pentru a manifesta împotriva deciziei Guvernului de a adopta ordonanţele de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codului Penal şi a celui de Procedură Penală.

O coloană de manifestanţi formată din aproximativ 3.000 de persoane a mărşăluit pe Bulevardul Republicii, cea mai mare arteră rutieră dn oraş, blocând una dintre benzile acestuia, iar în centrul oraşului s-au unit cu alţi peste o mie de protestatari.

Circulaţia rutieră în centrul Ploieştiului este blocată, iar protestul se desfăşoară paşnic.

UPDATE 20:30 Cei aproape 20.000 de protestatari de la Timişoara au pornit în marş prin mai multe cartiere. Ei au ţinut un moment de reculegere pentru justiţia care a murit

Cei aproape 20.000 de protestatari de la Timişoara au pornit, în jurul orei 20.00, în marş spre cartiere din nordul municipiului cu intenţia de a scoate cât mai multă lume în stradă, însă inainte de această iniţiativă au ţinut un moment de reculegere pentru ”justiţia care a murit aseară”.

Numărul protestatarilor de la Timişoara, care s-au adunat, miercuri seară, în Piaţa Victoriei, se apropie de 20.000, iar în jurul orei 20.00, oamenii au pornit în marş prin cartierele din nordul oraşului, pe traseul strada Gheorghe Lazăr - Calea Torontalului - Piaţa Unirii - Piaţa Victoriei.

Pe traseu, oamenii strigă ”Nu staţi la ferestre, ieşiţi la proteste”, iar participanţii se aşteaptă ca şi mai multă lume să li se alăture.

Înainte de a pleca în marş pe străzile oraşului, timişorenii prezenţi la protest au ţinut un moment de reculegere pentru ”justiţia care a murit aseară”.

Oamenii au strigat şi lozinci împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea: "Cine nu sare, cine nu sare, ori e cu Dragnea, ori e prost de moare", "Mai am un singur dor, Dragnea scriitor", "Dragnea nu uita, aşteptăm şi cartea ta", "La puşcărie cu Dragnea, la puşcarie" şi altele.

UPDATE 20:30 La Iaşi sunt în stradă peste 12.000 de oameni care au plecat în marş, oprindu-se în faţa sediului PSD unde au huiduit

Numărul persoanelor care protestează la Iaşi s-a dublat şi depăşeşte 7.000, Piaţa Unirii din oraş fiind aproape plină. Mulţi dintre protestatarii care s-au alăturat celor aflaţi deja în piaţă sunt studenţi din Complexul ”Tudor Vladimirescu”.

Mii de ieşeni au plecat din Piaţa Unirii, unde s-au adunat iniţial, în marş către Prefectură şi sediul PSD Iaşi, unde s-au oprit şi au huiduit şi strigat ”Hoţii” şi ”Jos PSD”.

Pe parcursul marşului, manifestanţilor li s-au alăturat alte câteva mii de oameni.

La ora transmiterii acestei ştiri, marşul prin centrul Iaşiului continuă, oamenii având tobe, vuvuzele, steaguri şi scandând lozinci împotriva Guvernului.

În aceste condiţii, circulaţia în zona centrală a oraşului este îngreunată, fiind închisă pe unele artere timp de câteva zeci de minute din cauza marşului.

Ieşenii au început să se adune în centrul oraşului în jurul orei 17.00, iar iniţial în Piaţa Unirii s-au adunat 3.000 de oameni, ajungând ulterior la 7.000.

Manifestanţii au pancarte cu mesaje precum: ”Următoarea întrebare: când plecaţi?”, ”Dacă tinerii pleacă, cu cine mai furaţi?” sau ”Drganea şi ai lui, trădătorii neamului”.

UPDATE 20:11 Aproximativ 10.000 de persoane protestează la Sibiu, pornind într-un marş prin centrul oraşului

Aproximativ 10.000 de persoane protestează, miercuri seară, la Sibiu, oamenii pornind într-un marş prin centrul oraşului, traseul având aproximativ zece kilometri. Manifestanţii urmează să se oprească şi în faţa locuinţei preşedintelui Klaus Iohannis.

Sibienii au început să se strângă în Piaţa Mare din Sibiu încă de la ora 17.00, când a fost programat să se declanşeze protestul autorizat de Primărie. Cei mai mulţi dintre manifestanţi au ajuns însă în zona centrală a oraşului după ora 19.00, oră la care se făcuse apelul pe Facebook.

După ora 19.00, în zona centrală erau cel puţin 2.500 de oameni, care au pornit în marş pe bulevardul pietonal, mii de persoane alăturându-li-se pe parcurs.

Oamenii strigă lozinci împotriva Guvernului, a PSD şi a ministrului Justiţiei şi strigă ”Ieşiţi din casă dacă vă pasă” şi ”Demisia”, dar şi mesaje de susţinere pentru preşedintele Klaus Iohannis.

La sediul organizaţiei municipale a PSD Sibiu, protestatarii s-au oprit timp de câteva minute şi au strigat ”PSD, ciuma roşie”, ”Hoţii”, ”Afară cu PSD din ţară”.

Marşul a continuat până la Prefectura Sibiu, unde s-a cerut demisia Guvernului, apoi la Palatul de Justiţie, unde s-a solicitat demisia ministrului Justiţiei.

La ora transmiterii acestei ştiri, protestatarii se îndreaptă către una dintre arterele principale ale oraşului, fiind aşteptat ca numărul manifestanţilor să crească în condiţiile în care în fiecare seară din zona respectivă numeroşi oameni s-au alăturat protestatarilor.

În zonă se află Sala Sporturilor ”Transilvania”, unde echipa de baschet CSU Sibiu joacă un meci, iar suporterii au anunţat că se vor alătura acţiunii în momentul în care coloana de manifestanţi ajunge în dreptul lor.

Cel puţin cinci kilometri va mai continua marşul, fiind inclusă şi strada pe care se află locuinţa preşedintelui Klaus Iohannis, în faţa căreia cu o seară înainte s-a scandat ”Klaus, bagă-i la zu haus!”

Protestul este autorizat până la ora 23.00, manifestanţii urmând să ajungă din nou în Piaţa Mare, de unde au pornit.

UPDATE 19:59 Peste 4.000 de oameni în stradă la Braşov. Protestatarii au ajuns în Piaţa Sfatului, după care vor merge în Parcul Central

Peste 4.000 de oameni au ieşit în stradă la Braşov, la ora transmiterii acestei ştiri protestatarii ajungând în Piaţa Sfatului, unde se află şi sediul PSD Braşov, urmând ca apoi să meargă în Parcul Central din municipiu. Numărul manifestanţilor braşoveni este în continuă creştere.

Protestatarii au pornit în marş de la Prefectură până în Piaţa Sfatului, unde este şi sediul PSD Braşov, ei strigând "Hoţii!" şi huiduindu-i pe guvernanţi. Participanţii la proteste au anunţat că vor porni apoi în marş pe strada Mureşenilor spre Parcul Central "Nicolae Titulescu", lângă care se află Primăria Braşov.

La Braşov, protestul a început la ora 17.00, când în faţa Prefecturii s-au adunat câteva sute de oameni, dar apoi numărul celor care au ieşit în stradă a crescut rapid, la ora transmiterii ştirii depăşind 4.000.

Protestatarii au adus cu ei pancarte pe care se poate citi: "Dragnea nu uita, te aşteaptă DNA“, "PSD - Ciuma Roşie“, "Trebuie să ieşim toţi ca să scăpăm de mafioţi“.

Unele mesaje sunt adresate direct liderilor PSD Braşov., între care fostului prefect de Braşov şi preşedinte al PSD Braşov, Mihai Mohaci: "Mohaci, nu fii complicele tâlharilor!“. Demisionează din PSD“.

Manifestanţii au spus că ei nu vor demisia Guvernului, ci retragerea actelor normative vizând justiţia, adoptate, marţi noapte, de Executiv.

"Noi nu cerem demisia Guvernului, ci retragerea ordonanţei privind modificarea codurilor penale şi a proiectului de lege privind graţierea", a spus unul dintre protestatari, care a vorbit la megafon.

Pe pancartele purtate de către manifestanţi se mai poate citi: "Noaptea, ca hoţii! Ajunge!". Protestatarii scandează lozinci cum ar fi: "Săriţi cu toţii şi spuneţi tare că România nu e de vânzare" şi "Suntem scârbiţi de aceşti hoţi".

UPDATE 19:47: Aproximativ 20.000 de oameni protestează la Cluj, după ce iniţial în centrul oraşului se adunaseră 4.000 de persoane

Aproximativ 20.000 de oameni protestează, la ora transmietrii acestei ştiri, în centrul municipiului Cluj-Napoca, după ce iniţial în Piaţa Unirii din oraş se adunseră peste 4.000 de oameni.

Manifestanţii au plecat în marş pe Bulevardul Eroilor spre cartierul Mărăşti, circulaţia fiind blocată pe mai multe străzi din centrul oraşului.

Iniţial, în Piaţa Unirii din Cluj erau peste 4.000 de oameni, aceştia începând să se adune de la ora 18.00.

Cei mai mulţi dintre manifestanţi sunt studenţi. O coloană de aproximativ o mie de studenţi a plecat în coloană din campusurile din oraş şi s-a alăturat protestatarilor, tinerii strigând ”6, 6, vin studenţii”.

Protestatarii scandează lozinci împotriva Guvernului şi a ministrului Justiţiei şi au bannere şi afişe cu mesaje prin care îi acuză pe politicieni de ”înaltă trădare”: ”Ieşiţi din casă dacă vă pasă”, ”Ruşine să vă fie”, ”Ne-am săturat” sau ”Nu suntem orbi”.

La Arad, numărul protestatarilor a ajuns la 700, oamenii mutându-se în faţa sediului PSD, astfel că traficul în centrul oraşului este blocat.

Periodic, este blocat şi traficul tramvaielor, iar poliţiştii fac eforturi pentru a creea culoare printre manifestanţi de-a lungul şinei.

Circulaţia este afectată şi în alte zone din oraş, în condiţiile în care peste o sută de persoane au pornit în marş pe străzile Aradului.

Arădenii au început să se adune în centrul oraşului în jurul orei 17.00, însă abia o oră mai târziu au venit în număr mai mare, majoritatea fiind tineri, mulţi dintre ei studenţi. Ei au adus pancarte cu mesaje împotriva Guvernului şi au steaguri şi vuvuzele şi scandează ”Jos Guvernul”, ”Jos corupţia”, ”DNA să vină să vă ia”, ”Jos mafia”.

Unul dintre participanţi a venit îmbrăcat cu o pelerină neagră cu glugă, are o coasă şi o foaie pe care scrie: ”Dragnea nu scapi”. Zeci de particpanţi au venit cu copii şi cu câini.

UPDATE 19:39: Peste 2.000 de oameni protestează la Alba Iulia, iar numărul acestora este în creştere

Peste 2.000 de oameni participă, miercuri seară, la Alba Iulia, la un protest faţă de adoptarea de către Guvernul condus de Sorin Grindeanu a Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea codurilor penale, unii dintre participanţi aducându-şi copiii la protest şi pornind într-un marş pe străzile oraşului.

Protestatarii s-au adunat, miercuri, după ora 18,00, în faţa Prefecturii Alba purtând pancarte cu mesaje precum "Să vă fie frică, Ardealul se ridică!”, "Jos cu toţi! Mama lor de hoţi!”,"„Uniţi suntem puternici!”, "Nu puteţi cumpăra toate generaţiile”, "În democraţie, hoţii stau în puşcărie”, iar în faţă se află un grup de tineri care poartă un imens steag tricolor, dar şi o coroană care ar simboliza "înmormântarea statului de drept”.

Unii dintre protestatari şi-au adus şi copiii la miting, iar unii dintre aceştia poartă pancarte cu mesaje precum: "Hoţilor, ne-aţi furat viitorul!”.

La ora transmiterii acestei ştiri, protestatarii au pornit într-un marş pe străzi, din centrul oraşului spre cartierul Cetate, circulaţia auto fiind oprită pe străzile pe care aceştia se deplasează.

Oamenii scandează lozinci precum: "Bucureşti nu uita/ Alba e de partea ta!”, "Dragnea nu uita/ Va veni şi ziua ta!”, "Hoţii fură noaptea!”, "Dragnea nu uita, aşteptăm şi cartea ta!”, "Jos Guvernul!!!”,  "Am ieşit din casă, fiindcă ne pasă”, "Jos corupţia”, "Uniţi salvăm toată România!” sau "PSD - ciuma roşie”.

Printre protestatari se află şi foşti revoluţionari din 1989 precum Mihai Babiţchi, considerat unul dintre liderii Revoluţiei în judeţul Alba.

Numărul protestarilor creşte constant, pe traseu alăturându-li-se şi alte persoane.

Proteste au loc miercuri seară şi în alte oraşe din judeţul Alba, precum Sebeş, Blaj, Câmpeni sau Ocna Mureş însă numărul protestarilor este mult mai mic de la câteva zeci până la peste 100.

UPDATE 19:33 La Iaşi, numărul protestatarilor a ajuns la 7.000; mulţi dintre manifestanţii care s-au alăturat celor aflaţi deja în Piaţa Unirii sunt studenţi

Numărul persoanelor care protestează la Iaşi s-a dublat şi depăşeşte 7.000, Piaţa Unirii din oraş fiind aproape plină. Mulţi dintre protestatarii care s-au alăturat celor aflaţi deja în piaţă sunt studenţi din Complexul ”Tudor Vladimirescu”.

Manifestanţii s-au adunat în centrul Iaşiului, iar circulaţia în zonă este îngreunată.

Protestul se desfăşoară fără incidente, iar la ora transmiterii acestei ştiri oamenii continuă să scandeze lozinci împotriva Guvernului şi a lui Liviu Dragnea: ”Ruşine, ruşine să vă fie!”, ”Jos PSD”, ”Jos Dragnea”, ”Hoţii, hoţii”, ”Bucureşti nu uita, Iaşiul e de partea ta”.

Manifestanţii au pancarte cu mesaje precum: ”Următoarea întrebare: când plecaţi?”, ”Dacă tinerii pleacă, cu cine mai furaţi?” sau ”Drganea şi ai lui, trădătorii neamului”.

UPDATE 19:24:  Numărul protestatarilor de la Timişoara a ajuns la 15.000. Manifestanţii au cântat Imnul Naţional

Numărul protestatarilor de la Timişoara a ajuns, la ora transmiterii acestei ştiri, la 15.000 de persoane, potrivit jandarmilor, platoul din faţa Operei Naţionale fiind plin, astfel că oamenii s-au aşezat şi pe părţile laterale ale pieţei. Oamenii continuă să sosească în centrul oraşului, numărul manifestanţilor crescând foarte mult după sosirea miilor de studenţi.

Imediat după ora 18.00, în Piaţa Victoriei din Timişoara au sosit mii de studenţi din Complexul Studenţesc şi s-au alăturat protestatarilor. Cu toţii au strigat lozinci precum: "Să vă fie frică, ţara se ridică, "Abrogaţi şi plecaţi", "Ruşine să vă fie", ”România în stradă, Dragnea să ne vadă”, "Vrem justiţie nu corupţie", "Studenţii sunt cu noi", ”Refuz, refuz, refuz acest abuz” şi altele.

Câţiva tineri sosiţi în Piaţa Victoriei din Timişoara cu o bicicletă specială au împărţit ceai şi cafea atât protestatarilor, cât şi poliţiştilor şi jandarmilor.

Protestatarii au anunţat că în cursul serii vor porni în marş prin mai multe cartiere din nordul municipiului Timişoara, pe traseul strada Gheorghe Lazăr – Calea Torontalului – Piaţa Unirii – Piaţa Victoriei.

La ora transmiterii acestei ştiri, numărul manifestanţilor a ajuns la aproximativ 15.000 şi continuă să vină.

UPDATE 19:19 Peste 4.000 de persoane au ieşit în stradă la Cluj, majoritatea fiind studenţi care scandează: ”6, 6, vin studenţii”; 500 de oameni protestează şi la Arad

Peste 4.000 de persoane au ieşit în stradă, miercuri seară, şi la Cuj-Napoca, mulţi dintre manifestanţi fiind studenţi. O coloană de aproximativ o mie de studenţi a plecat în coloană din campusurile din oraş şi s-a alăturat protestatarilor, tinerii strigând ”6, 6, vin studenţii”. Şi la Arad, protestează aproximativ 500 de oameni, un bărbat venind cu o pelerină neagră cu glugă, cu o coasă şi cu o foaie pe care scrie: ”Dragnea nu scapi”.

Clujenii s-au adunat începând cu ora 18.00, în Piaţa Unirii din oraş.

Cei mai mulţi dintre manifestanţi sunt studenţi. O coloană de aproximativ o mie de studenţi a plecat în coloană din campusurile din oraş şi s-a alăturat protestatarilor, tinerii strigând ”6, 6, vin studenţii”.

Protestatarii scandează lozinci împotriva Guvernului şi a ministrului Justiţiei şi au bannere şi afişe cu mesaje prin care îi acuză pe politicieni de ”înaltă trădare”: ”Ieşiţi din casă dacă vă pasă”, ”Ruşine să vă fie”, ”Ne-am săturat” sau ”Nu suntem orbi”.

Şi la Arad, aproximariv 500 de oameni s-au adunat în Piaţa Revoluţiei, protestul fiind anunţat încă de dimineaţă pe reţelele de socializare.

Arădenii au început să se adune în centrul oraşului în jurul orei 17.00, însă abia o oră mai târziu au venit în număr mai mare, majoritatea fiind tineri, mulţi dintre ei studenţi. Ei au adus pancarte cu mesaje împotriva Guvernului şi au steaguri şi vuvuzele şi scandează ”Jos Guvernul”, ”Jos corupţia”, ”DNA să vină să vă ia”, ”Jos mafia”.

Unul dintre participanţi este îmbrăcat cu o pelerină neagră cu glugă, are o coasă şi o foaie pe care scrie: ”Dragnea nu scapi”.

Zeci de particpanţi au venit cu copii şi cu câini.

UPDATE 18:57: Numărul persoanelor care protestează la Galaţi a depăşit o mie, manifestanţii blocând circulaţia în centrul oraşului

Numărul persoanelor care protestează la Galaţi a depăşit o mie, manifestanţii blocând circulaţia în centrul oraşului şi ocupând o stradă.

O parte dintre protestatari au urcat pe treptele clădirii Prefecturii Galaţi, unde au desfăşurat un steag tricolor de aproximativ zece metri.

La ora transmiterii acestei ştiri, manifestanţii continuă să scandeze lozinci împotriva Guvernului, ei strigând ”Afară, afară cu hoţii din ţară”, ”Demisia!” şi ”Jos Guvernul!”.

Iniţial, în faţa sediului Prefecturii Galaţi s-au adunat aproximativ 300 de persoane, nemulţumite de adoptarea de către Guvern a Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea codurilor penale, manifestanţii cerând demisia Executivului şi scandând ”PSD, ciuma roşie”.

Oamenii s-au mobilizat pe Facebook şi au început să se adune în centrul oraşului începând cu ora 17.00.

Spre deosebire de ultimele seri în care gălăţenii au ieşit în stradă, printre manifestanţi se numără numeroşi tineri.

În zonă se află mai multe echipaje de poliţişti şi jandarmi.

Mii de oameni protestează, la această oră, în mai multe oraşe din ţară. Protestele vizează şi sediile PSD

Mii de oameni protestează, la ora transmiterii acestei ştiri, în Ploieşti, Craiova, Buzău şi Constanţa faţă de adoptarea ordonanţei privind modificarea Codurilor Penale şi adoptarea de către Executiv a proiectului de lege privind graţierea. Manifestaţii au în vizor şi sediile PSD din aceste oraşe, ei scandând ”Hoţii! Hoţii!” şi ”PSD, ciuma roşie”,”Mesaj de la Buzău, mergeţi la bulău”.

CRAIOVA

Peste 400 de persoane protestează, miercuri seara, în Piaţa "Mihai Viteazul" din Craiova, faţă de ultimele decizii ale Guvernului, oamenii solicitând demisia cabinetului Grindeanu. De asemenea, protestatarii afişează bannere şi pancarte cu mesaje la adresa membrilor Partidului Social Democrat.

Craiovenii au început să se adune în Piaţa "Mihai Viteazul" din Craiova în jurul orei 17.00, protestul fiind anunţat încă de marţi seară pe reţelele de socializare. Oamenii susţin că sunt nemulţumiţi de adoptarea de către Guvern a ordonanţei de urgenţă privind modificarea Codului Penal şi Codului de Procedură Penală.

"Cerem demisia Guvernului. Ne nemulţumeşte tot la el. Ne aşteptam să facă o asemenea figură", a declarat una dintre craiovencele participante la protest.

Un alt protestatar susţine că membrii Guvernului nu au pregătirea necesară pentru a conduce un minister.

"Am ajuns de râs. Un absolvent de 《Spiru Haret》 să conducă  Ministerul Justiţiei. Uitaţi-vă la CV-urile lor, niciunul nu e pregătit să conducă această ţară", a precizat acesta.

Numărul protestatarilor creşte treptat, în Piaţa "Mihai Viteazul" din Craiova fiind atent suptavegheată de forţele de ordine după ce, marţi noapte, câţiva protestatari au încercat să pătrundă în sediul Primăriei Craiova.

La ora transmiterii acestei ştiri,manifestanţii au plecat în marş către Universitate şi scandează: "Jos PSD".

BUZĂU

Şi la Buzău, aproximativ 200 de oameni au început să se adune în centrul oraşului începând cu ora 18.00. Ei au fluiere, steaguri, vuvuzele, precum şi pancarte pe care scrie: ”În democraţie, hoţii stau la puşcărie”, ”Amnistie pentru voi doar în viaţa de apoi”, ”Să vă fie frică, poporul se ridică”, ”Ordonanţe dedicate, cu urgenţe inventate”.

De asemenea, manifestanţii strigă: ”Mesaj de la Buzău, mergeţi la bulău”, ”DNA să vină să vă ia”, ”Dragnea nu uita, România nu e ta”.

Printre protestatari sunt numeroşi părinţi cu copii şi tineri. La acţiune participă şi consilieri judeţeni de la PNL şi membri USR.

CONSTANŢA

Oamenii au ieşit în stradă şi la Constanţa, unde pe platoul din faţa Prefecturii s-au adunat până acum peste 300 de persoane. Ei scandează împotriva Guvernului şi a PSD: ”România cere fără graţiere”, ”PSD, ciuma roşie”, ”Ieşiţi din casă dacă vă pasă”, ”ALDE şi PSD aceeaşi mizerie”, ”Dragnea la puşcarie”.

Manifestanţii au pancarte cu mesaje precum ”În democraţie, hoţii stau la puşcărie”, ”Legea-i lege pentru toţi, nu-i făcută pentru hoţi”, ”Vrem program de guvernare, nu penali cu condamnare”.

La acţiune sunt, spre deosebire de serile anterioare când au avut loc proteste, mulţi părinţi cu copii.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.