Ultima discuţie între premierul Sorin Grindeanu şi Florin Iordache în privinţa conducerii Ministerului Justiţiei va avea loc, joi, înaintea şedinţei de Guvern, au declarat pentru News.ro surse oficiale, potrivit cărora liderii PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, nu ar susţine o înlocuire la şefia MJ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform surselor citate, discuţia dintre Grindeanu şi Iordache va avea loc în jurul ore 13.30, şedinţa de Guvern fiind programată să înceapă la ora 14.00.

Aceleaşi surse au declarat pentru News.ro că Grindeanu şi Iordache ar fi de acord cu înlocuirea la şefia Ministerului Justiţiei, iar premierul ar prefera să numească în această funcţie o persoană independentă politic.

Însă, după decizia de miercuri a Curţii Constituţionale, care a stabilit că nu există un conflict juridic de natură constituţională între puterea judecătorească şi cea executivă şi nici între Parlament şi Guvern legat de aprobarea OUG 13, liderii PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, nu ar mai susţine înlocuirea lui Florin Iordache de la conducerea Ministerului Justiţiei, au mai declarat surse oficiale.

Luni, la Parlament, a fost semnat un Regulament de funcţionare a coaliţiei de guvernare PSD-ALDE. Chestionat atunci dacă premierul poate să demită un ministru fără acordul coaliţiei, Daniel Constantin a spus că prim-ministrul beneficiază de un statut special.

„Sigur că premierul are un statut special, este prerogativa domniei sale, poate să facă acest lucru, dar cred că până acum nu s-a întâmplat. De fiecare dată premierul a discutat în coaliţie toate lucrurile, câteodată a fost nevoie de un acord, câteodată ne-a prezentat decizia pe care domnia sa a luat-o”, a afirmat copreşedintele ALDE.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat miercuri, la Parlament, întrebat dacă deciziile Curţii Constituţionale schimbă ceva în privinţa viitorului lui Florin Iordache la Ministerul Justiţiei, că hotărârea pe care urmează să o dea joi CCR este importantă, atât pentru PSD, cât şi pentru opinia publică, pentru reconstruirea adevărului despre ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile

„Nu ştiu dacă schimbă ceva, dar aşteptăm şi deciziile de mâine. Această decizie de mâine este importantă în reconstruirea adevărului despre ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile. Este importantă nu numai pentru noi, este importantă pentru toată opinia publică”, a precizat Liviu Dragnea, întrebat dacă deciziile CCR schimbă ceva în privinţa viitorului lui Florin Iordache la Ministerul Justiţie.

Liderul PSD a reiterat faptul că a fost o comunicare „gestionată greşit”, lucru care nu mai trebuie să se întâmple pe viitor.

Joi, CCR urmează să ia o decizie în privinţa sesizării Avocatului Poporului vizând OUG 13, care se referă la fondul actului normativ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.