Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a criticat, miercuri, intenţia preşedintelui Klaus Iohannis de a organiza un referendum pe tema continuării luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice, intenţie pe care a caracterizat-o drept o atitudine caracteristică regimurilor totalitare în care dictatorul discută direct cu poporul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Această idee pe care preşedintele a lansat-o de organizare a unui referendum se circumscrie unui alt tip de atitudine, caracteristică regimurilor totalitare, în care dictatorul discută direct cu poporul, peste capul instituţiilor democratice, peste capul Parlamentului, peste capul partidelor politice. Aceste consultări sunt de foarte multe ori extrem de riscante”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a criticat şi ieşirea şefului statului la protestele de duminică seara, spunând că preşedintele Iohannis doreşte să ducă România în afara cadrului constituţional.

”Pare, şi prin toate acţiunile pe care le-a desfăşurat în ultima perioadă, să ignore votul pe care românii l-au dat şi să dorească să conducă România în afara cadrului constituţional democratic. Faptul că se pune în fruntea coloanelor de manifestanţi la o manifestaţie neautorizată… Cred că trebuie să respectăm cu toţii ordinea constituţională democratică, de aceea am avut alegeri, de aceea avem un Parlament”, a mai adăugat Tăriceanu.

El a caracterizat referendumul anunţat de Klaus Iohannis drept un demers nepotrivit.

Preşedintele Klaus Iohannis a declanşat, marţi, procedura pentru organizarea referendumului privind justiţia şi a transmis Parlamentului o scrisoare pe această temă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.