Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că au existat ”demersuri mai puţin oficiale” ale PNL către ALDE, însă nu au avut loc discuţii oficiale privind o eventuală majoritate, pe motiv că liberalii încearcă doar să ”iasă din încurcătură” după alegeri şi sunt pe poziţii ”foarte îndepărtate” ideologic de ALDE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am văzut în aceste zile că a început, aşa, o forfotă extraordinară. Se încearcă diferite formule politice şi nu pot să vă ascund că am văzut şi oficial, dar există şi demersuri mai puţin oficiale, prin care PNL încearcă să iasă din această situaţie ca urmare a rezultatului foarte prost pe care l-a obţinut la alegeri", a spus Tăriceanu.

El a ironizat însă ideea unei majorităţi de dreapta, spunând că partidele care ar putea-o forma nu sunt de fapt de dreapta.

”Numai dacă mă uit la USR, care este, după declaraţiile preşedintelui acestei formaţiuni, o grupare în care fiecare are o proprie partitură şi propriile lui idei. Nu are niciun fel de ideologie şi nu o spun neapărat în sens peiorativ, n-o spun cu maliţiozitate. Asta este realitatea politică", a explicat Tăriceanu.

Liderul ALDE a precizat că nu a avut ”contacte oficiale” cu PNL, însă a primit ”diverse semnale” şi a văzut ”declaraţiile de bunăvoinţă” ale liberalilor, însă nu consideră că PNL s-a reformat aşa cum ar fi trebuit, ci doar încearcă să ”iasă din încurcătură”.

”Eu cred că înainte de aceste lucruri mai importante sunt alte probleme, şi anume înainte de a discuta cu o persoană trebuie să vezi dacă eşti compatibil cu ea, dacă îmbrăţişezi aceleaşi principii şi aceleaşi valori. Eu cred că PNL are nevoie astăzi în primul rând de o clarificare politică, ideologică, pentru că acesta este şi motivul pentru care a pierdut alegerile”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu a mai afirmat că nu crede că PNL va reuşi în perioada următoare să se ”lămurească ideologic” şi să arate ce valori susţine, ceea ce îi îndepărtează pe liberali de ALDE.

"Suntem, aş spune, pe poziţii foarte îndepărtate unii de alţii, aşa cum s-a văzut în ultimii doi ani. Deci, numai că să facem o discuţie ca să ne aflăm în treabă, vă spun că nu mă simt confortabil, atâta vreme cât văd că nu s-a schimbat nimic fundamental, ci totul este o încercare de a ieşi din impas", a mai spus Tăriceanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.