Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, sâmbătă, la Antena 3, că decizia privind retragerea OUG 13/2017 a fost luată într-o ”discuţie deloc tensionată”, în care el şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, au ajuns la aceeaşi concluzie în primele două minute ale întâlnirii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”N-am avut o şedinţă, ci o reuniune într-o ţinută degajată, de weekend. Am discutat la prânz, la ora 12. N-a fost absolut tensionată discuţia. Se spune că noapte e un sfetnic bun... Ieri seară am discutat cu domnul Dragnea, iar când am ne-am văzut, în primele două minute ale discuţiei am ajuns la o concluzie mai repede decât vă imaginaţi”, a spus copreşedintele ALDE.

Călin Popescu-Tăriceanu susţine că cei care au contestat ordonanţa de modificare a codurilor penale au fost ţintele unei campanii de dezinformare. ”Ceea ce pe noi ne-a făcut să stăm să reflectăm au fost aceste acuzaţii total nefondate, dar care cu ajutorul unei campanii de dezinformare bine ţintită văd că şi-au atins scopul, potrivit cărora ordonanţa este menită să scape corupţii de mâna justiţiei, că această ordonanţă este cu dedicaţie, că beneficiază Dragnea, că beneficiază Tăriceanu(...) Probabil că cei care au citit toate aceste lucruri au simţit o legitimă enervare, o atitudine de respingere a unui asemenea act politic şi au ieşit în stradă să manifeste, mulţi dintre ei cu bună credinţă, cu convingerea că ceea ce citesc nu este o manipulare sau o intoxicare”, a spus preşedintele Senatului.

El a amintit că există un puternic sentiment de frustrare din partea membrilor şi simpatizanţilor ALDE şi PSD care aşteaptă punerea în aplicare a programului de guvernare. ”Aceşti simpatizanţi ai noştri ar fi vrut şi ei să iasă în stradă. Am cântărit care ar fi riscurile. Sunt enorme. Ar fi fost risc de război civil (...) Dacă asta-i problema care dezbină societatea şi riscăm să ajungem într-o fază acută de război civil,  retragem ordonanţa ca să arătăm că aceste lucruri sunt neadevărate”, a spus Tăriceanu.

Primul-ministru Sorin Grindeanu a anunţat, sâmbătă, că va convoca mâine o şedinţă de Guver pentru aborgarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală. 

”Am ascultat multe opinii din partidul din care fac parte de 20 de ani, din colegii din coaliţia guvernamentală, de la oameni simpli, am auzit vocea străzii. Vin azi după aceste opinii exprimate să vă spun decizia mea ca prim-ministru în ceea ce însdeamnă dezbaterea publică din aceste zile. Nu vreau şi nu doresc să dezbinăm România, care nu poate fi ruptă în două. România, prin ceea ce se întâmplă, pare ruptă în două, dacă nu în mai multe bucăţi. Este ultima mea dorinţă de a se ajunge la aşa ceva”, a spus Grindeanu la începutul discursului său.

”Dincolo de mitinguri - şi am urmărit cu atenţie ceea ce s-a întâmplat în toată ţara şi am văzut poziţiile oamenilor, foarte multe argumentate, altele nu transmiteau realitate- ideea este că s-a creat un clivaj în societate. Pe de altă parte susţinătorii noştri ne îndeamnă să continuăm în ceea ce priveşte acest demers. Am luat câteva decizii: mâine vom face în regim de urgenţă o şedinţă de Guvern pentru abrogarea acestei ordonanţe de urgenţă”, a spus Sorin Grindeanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.