SRI va adopta zilele următoare un Cod de etică profesională a ofiţerilor de informaţii, care va reglementa aspecte ce ţin şi de regimul incompatibilităţilor, a anunţat, miercuri, directorul Serviciului, Eduard Hellvig. El a precizat că acest Cod va fi făcut public, prin publicarea în Monitorul Oficial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am dispus adoptarea unui Cod de etică profesională a angajaţilor SRI ce va fi în câteva zile publicat şi în Monitorul Oficial, pentru a norma transparent conduita în activitatea angajaţilor noştri. Documentul vine să clarifice răspunsuri la o serie de întrebări puse recent în registrul public, prin consacrarea unor standarde de conduită raportate la onoarea, demnitatea şi exigenţenţele asociate profesiei de ofiţer de informaţii", a spus Hellvig.

El a dat ca exemplu clarificarea "fără echivoc" a eventualelor situaţii de incompatibilitate în care ar putea să se plaseze un ofiţer al SRI.

"Am schimbat şi suntem în plin proces de reformare a structurii de securitate internă, prin măsuri administrative şi prin modernizarea politicilor de securitate", a precizat Hellvig.

Şi preşedintele Comisiei de control al SRI, Adrian Ţuţuianu, a dat detalii despre acest Cod, el explicând că măsurile vin pentru a preîntâmpina situaţii observate în care ofiţerii nu se aflau în afara legii prin activitatea lor, însă ridicau probleme "deontologice", precum fostul prim-adjunct Florian Coldea. 

Adrian Ţuţuianu a precizat că acest Cod este elaborat ca urmare a "deficienţelor" observate în funcţionarea unora dintre aspectele Serviciului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.