Sorin Grindeanu, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, este noua propunere a PSD pentru postul de premier, potrivit anunţului făcut de către Liviu Dragnea, la finalul şedinţei Comitetului Naţional Executiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am avut o discuţie adâncă, profundă în Comitetul Executiv Naţional, în care i-am rugat pe colegi să îşi spună părerea bazată şi pe discuţiile cu oamenii din judeţ. Sigur că a fost un curent în ultimele zile, şi ieri, şi azi-noapte, şi azi dimineaţă, mii de mesaje în care ne cereau să trecem la suspendarea preşedintelui. Într-adevăr, avem o armă foarte puternică reprezentată de majoritatea în Parlament, pentru că e puterea dată de popor. În acelasi timp, nu sunt iresponsabil să folosim această armă în a face rău ţării", a declarat Liviu Dragnea.

CITEȘTE ȘI BIOGRAFIE: Sorin Grindeanu, actualul şef al CJ Timiş, a fost ministru, parlamentar şi membru al Comisiei de control al SRI

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a anunţat că social-democraţii renunţă la propunerea Sevil Shhaideh, după ce liderul partidului a vorbit cu Shhaideh, care i-a spus că a primit ameninţări cu moartea după nominalizarea ei.

În consecinţă, Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis să îl propună pe Sorin Grindeanu, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş şi şef al organizaţiei judeţene.

CITEȘTE ȘI Sorin Grindeanu: Nu voi face mişcări în Guvern şi mişcări politice fără colegii mei

”Am ales să nu aruncăm ţara într-o criză politică. Am propus colegilor mei, după ce m-am consultat cu domnul Tăriceanu şi susţine această propunere, ca propunerea noastră să fie domnul Sorin Grindeanu. Nu e agent Hamas, poate se descoperă că este KGB, că a omorât pe cineva... Sper că această propunere să fie luată în serios”, a spus Dragnea, care a precizat că el a făcut propunerea în cadrul CExN.

Dragnea l-a caracterizat pe Grindeanu drept "un coleg care este loial în primul rând programului de guvernare al PSD şi partidului" şi care "are capacitatea să înţeleagă ca acel program este îndreptat către români".

CITEȘTE ȘI Dragnea: Am avut în minte tot varianta Shhaideh, dar mi-a spus că a primit ameninţări cu moartea şi nu mai poate merge înainte în acest război

Pe durata conferinţei de presă, Sorin Gridneanu s-a aflat lângă liderul PSD, Liviu Dragnea.

"L-am rugat să vină aici şi împreună să îi trimitem preşedintelui propunerea noastră. Am fost întrebat dacă mergem la Cotroceni. Nu am înţeles cum trebuie să vină acea propunere, dacă noi trebuie să mergem, când, cum. Ar fi jenant să mergem la poartă la Cotroceni să vorbim cu SPP-ul că avem o propunere, dar nu ştiu cum să o anunţăm", a spus Dragnea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.