PSD câştigă alegerile parlamentare în judeţul Galaţi cu peste 53% din voturi atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat, potrivit datelor parţiale, prezentate, luni, de BEJ, după centralizarea voturilor de la 86,23% din secţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Senat, PSD are 53,86% din voturi, urmat de PNL cu 17,49%, USR cu 7,64%, ALDE - 6,77% şi PMP - 5,20%, restul formaţiunilor având sub 3%, potrivit rezultatelor parţiale prezentate, luni, de preşedintele BEJ Galaţi, judecătorul Robert George Florea.  

La Camera Deputaţilor, pe primul loc este tot PSD cu 53,02% din voturi, urmat de PNL cu 16,73%, USR - 7,71%, ALDE - 6%, PMP - 4,64%, iar restul partidelor au sub 3%.

În ceea ce-i priveşte pe candidaţii independenţi, Simona Vreme a obţinut 1,27%, Tiberiu Jalbă - 0,84%, Neculai Gălăţanu - 0,23% şi Marin Costel - 0,18%.

Datele parţiale furnizate de BEJ Galaţi sunt centralizate în 86,23% din secţiile de votare din judeţul Galaţi.  

Potrivit estimărilor reprezentatntului BEJ Galaţi, PSD ar urma să obţină în judeţ două mandate la Senat şi patru la Camera Deputaţilor, iar PNL un mandat la Camera Deputaţilor, în timp ce restul mandatelor ar urma să fie repartizate la redistribuire. 

În judeţul Galaţi, sunt în total nouă mandate la Camera Deputaţilor şi patru la Senat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.