Senatul şi-a aprobat luni, în şedinţa de plen, proiectul de buget pentru anul în curs, a cărui valoare este de 121,5 milioane de lei, din care 115,8 milioane cheltuieli curente şi 5,7 milioane cheltuieli de capital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Propunerea de buget a Senatului pe anul 2017 a fost adoptată cu 90 de voturi ”pentru”, cinci abţineri şi şapte voturi ”împotrivă” şi va fi înaintată Ministerului de Finanţe pentru a fi inclusă în proiectul bugetului de stat pe 2017.

Senatorii USR, prin vocea lui Mihai Goţiu, au protestat faţă de bugetul adoptat, spunând că acesta nu ţine cont de modificările noii legislaturi în care sunt şase grupuri parlamentare faţă de patru câte au fost anterior. Goţiu a mai atras atenţia că nu există o compensare pentru consilieri, motiv pentru care, pentru a se încadra în buget, grupurile politice din Senat trebuie să renunţe la o parte dintre consilieri, care să fie relocaţi partidelor nou intrate în Parlament.

Cea mai mare parte a bugetului Senatului pe anul în curs, 115,8 milioane lei, va fi alocată cheltuielilor curente după cum urmează: cheltuieli de personal – 93,5 milioane, bunuri şi servicii – 17,2 milioane, transferuri între unităţi ale administraţiei publice – 985 mii lei, alte transferuri – 68 mii lei, asistenţă socială – 3,9 milioane lei. La capitolul cheltuieli de capital a fost alocată suma de 5,7 milioane lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.