Liderii PSD şi ALDE se reunesc vineri, la ora 13.30, în şedinţa coaliţiei de guvernare, aceştia urmând să ia o decizie în ceea ce priveşte conducerea Autorităţii Electorale Permanente (AEP) şi postul de viceguvernator al BNR, funcţii care au rămas vacante în urma demisiilor Anei Maria Pătru şi a lui Bogdan Olteanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şedinţa coaliţiei de guvernare are loc la ora 13.30, la Palatul Parlamentului, în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Surse din conducerea PSD au declarat, pentru News.ro, că liderii PSD şi ALDE vor discuta şi situaţia de la Ministerul Energiei, în condiţiile în care ministrul Toma Petcu este bolnav şi nu se poate ocupa întru totul de problemele ministerului.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara că printre subiectele care se vor afla pe ordindea de zi a şedinţei coaliţiei se va afla şi cel vizând funcţia de viceguvernator al BNR, rămasă vacantă după demisia lui Bogdan Olteanu. "Vineri, la ora 10.00, la sediul PSD din Kiseleff o să avem o şedinţă a coaliţiei şi acesta va fi unul din punctele de pe ordinea de zi a discuţiei. Sper să stabilim şi pe cine am putea să susţinem acolo”,a precizat liderul PSD. Întrebat dacă pentru funcţia de viceguvernator al BNR va exista o propunere a coaliţiei, preşedintele social-democraţilor a spus: "Eu aşa cred că ar trebui să fie”.

Liviu Dragnea a susţinut că este necesar să se clarifice şi chestiunea desemnării unui nou preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, post rămas vacant în urma demisiei Anei Maria Pătru. Ea a demisionat în 15 noiembrie 2016 din funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, fiind trimisă în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Ploieşti, pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

Surse din conducerea PSD declarau pentru News.ro că liderii PSD şi ALDE iau în calcul numirea lui Daniel Barbu la conducerea Autorităţii Electorale Permanente (AEP), în condiţiile în care, conform înţelegerii din coaliţia de guvernare, ALDE ar urma să deţină conducerea AEP. Daniel Barbu a fost ministru al Culturii şi senator în legislatura trecutăÎn septembrie 2016, Daniel Barbu a fost criticat vehement după o declaraţie controversată. El a declarat atunci, în cadrul Ligii Aleşilor Locali ai partidului, că meseria de politician este cea mai grea, mai grea decât meseriile cele mai periculoase, precum mineritul şi a adăugat că este mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan, pentru că ”spaţiul public a devenit un fel de teatru de operaţiuni în care orice ales local sau naţional îşi riscă libertatea, sănătatea, în fiecare zi”.

Pentru funcţia de viceguvernator al BNR a fost vehiculat numele lui Cristian Socol, însă Socol a negat existenţa unor discuţii pe acest subiect.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.