Şeful ASF, Mişu Negriţoiu, este audiat, miercuri, în Camera Deputaţilor, Andreea Paul (PNL) solicitând demisia acestuia, în caz contrar urmând să ceară o comisie de anchetă, iar Cătălin Rădulescu (PSD) afirmând că reproşul pe care îl fac deputaţii, "reprezentanţii proştilor care îi trimit în Parlament", este că ASF a lucrat împotriva capitalului românesc, fiind nevoie de o sesizare la DNA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 13:30 - PNL anunţă demararea procedurilor de demitere a conducerii ASF, după ce mai mulţi deputaţi au cerut demisia lui Negriţoiu

Liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu a anunţat, miercuri, că va discuta cu ceilalţi lideri de grup din Parlament pentru a demara procedura de demitere a conducerii ASF, în frunte cu Mişu Negriţoiu, după ce un număr de opt deputaţi au cerut, la audierea din comisiile parlamentare, ca Negriţoiu să plece din funcţie.

"Concluzia audierii de astăzi este, şi aici vorbesc ca lider de grup parlamentar, că voi solicita celorlaţi lideri de grupuri parlamentare să declanşăm procedura de restructurare a ASF şi de aşezare a unei conduceri care să nu mai ducă la asemenea situaţii", a spus Eugen Nicolăescu, vicepreşedinte al Comisiei de buget din Camera Deputaţilor şi lider al grupului PNL.

În cadrul audierii de miercuri a conducerii ASF, un număr de opt deputaţi au cerut demisia lui Mişu Negriţoiu. Deputatul independent Adrian Gurzău a cerut chiar un vot în cadrul Comisiei de buget, pentru demiterea şefului ASF, însă acest lucru nu este posibil, potrivit legii de funcţionare a instituţiei.

Audierea din Comisiile de buget şi de transporturi din Camera Deputaţilor a venit pe fondul scandalului privind poliţele RCA. Şeful ASF, Mişu Negriţoiu, a explicat că problema acestor asigurări este mai veche, chiar din 2007, atunci când România a trebuit să liberalizeze piaţa, potrivit normelor europene. 

"În 2010, poliţele se vindeau cu 50% sub costuri", a afirmat Negriţoiu. În urma acestui comentariu, deputatul PSD Cătălin Rădulescu, din Comisia de transporturi, a spus că ASF recunoaşte că a permis ca firme mari să intre în faliment, practicând preţuri de dumping, doar pentru a-şi putea şefii instituţiilor creşte salariile.

Rădulescu a spus că vorbeşte în numele "proştilor ălora" care i-au trimis pe deputaţi în Parlament şi că ar trebui să ceară şi sesizări la DNA, pentru că ASF a tolerat firme străine în dauna capitalului românesc.

"Ar trebui să vi se facă sesizare toţi la DNA ca să vă controleze modul cum discreţionar aţi lucrat împotriva capitalului românesc, controlând la sânge firmele româneşti şi necontrolând firmele străine (...) Ăsta e reproşul pe care vi-l facem noi, reprezentanţii proştilor ălora care ne trimit pe noi în Parlament", a spus deputatul PSD.

El a criticat şi datele prezentate de Negriţoiu cu privire la situaţia actuală a poliţelor RCA. "Suntem toţi colegi cu anumită expertiză şi poveştile nemuritoare le ascultam când eram mici, domnule Mişu Negriţoiu, nu le mai ascultăm astăzi. Diferenţele dintre ceea ce spuneţi dumneavoastră şi ce spun reprezentanţii oamenilor sunt atât de mari, încât sunt greu de digerat şi nu le mai putem digera. Şi mie îmi pare rău că v-am votat (...) Cel puţin pe mine m-aţi decepţionat", a spus Rădulescu.

Social-democratul i-a cerut demisia lui Mişu Negriţoiu. Acelaşi lucru l-a făcut şi deputatul PNL Andreea Paul. "Vă rog, domnule preşedinte, să vă depuneţi demisia, iar dacă nu o veţi face voi cere anchetă parlamentară", a spus ea, la finalul unui discurs critic la adresa lui Negriţoiu.

Parlamentarul PNL l-a acuzat pe şeful ASF că îi tratează pe deputaţi ca pe nişte "păcălici", prezentând date false. "Ne spunea la un moment dat domnul preşedinte că a crescut gradul de cuprindere. Am marea rugăminte să nu ne luaţi totuşi de păcălici aici, pentru că sunt specialişti în această sală. A crescut gradul de înmatriculare a vehiculelor şi nu, din păcate, gradul de cuprindere pe care l-aţi indicat dumneavoastră", a spus Andreea Paul.

Audierea şefului ASF continuă la ora transmiterii acestei ştiri, urmând ca Negriţoiu să răspundă în final întrebărilor parlamentarilor. Alături de Negriţoiu, au venit în Parlament şi reprezentanţi ai ANAF, precum şi şeful Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.