PSD obţine în judeţul Buzău cinci din cele şapte mandate de deputat, în timp ce PNL şi PMP vor avea câte un deputat. La Senat, PSD îşi adjudecă două din cele trei mandate, iar cel de-al treilea se va redistribui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit calculelor făcute de partide în urma anunţării rezultatelor alegerilor în Buzău, PSD a obţinut în acest judeţ cele mai multe mandate de parlamentar: cinci de deputat şi două de senator, dintr-un total de şapte mandate de deputat şi trei pentru Senat.

Printre viitorii deputaţi ai PSD nu se regăseşte un singur deputat ales în urmă cu patru ani, respectiv preşedintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu, care este şi secretar al Camerei Deputaţilor. Ceilalţi patru deputaţi ai PSD sunt doi foşti subsecretari de stat Sorin Lazăr (ANRP) şi Ionela Dobrică (Ministerul Telecomunicaţiilor) fostul viceprimar al municipiului Buzău Sebastian Radu şi un fost consilier judeţean care este medic veterinar, Dănuţ Păle.

PNL Buzău nu a reuşit să obţină în urma scrutinului din 11 decembrie decât un singur mandat de deputat care îl va trimite în Parlament pe preşedintele PNL Buzău, Cristinel Romanescu, care este şi preşedintele Federaţiei Române de Tenis de Masă.

Din partea PMP, va reprezenta judeţul Buzău în Camera Deputaţilor fostul social-democrat Adrian Mocanu aflat la al treilea mandat, iar cel de-al treilea mandat de senator de la Buzău va ajunge la avocatul Dorin Bădulescu prin redistribuire. Bădulescu este fost preşedinte al PNL Buzău, care a trecut în luna septembrie la PMP şi este la primul mandat de parlamentar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.