Liderul organizaţiei municipale Sibiu din ALDE, Robert Paskuj, a anunţat că demisionează din funcţie din cauza acţiunilor "controversate" ale Guvernului şi se declară solidar cu protestatarii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Având în vedere evenimentele recente declanşate de acţiunile controversate ale Guvernului sprijinit politic de coaliţia PSD-ALDE şi condus de Sorin Grindeanu, vă anunţ că dezaprob aceste acţiuni şi îmi exprim public solidaritatea cu cei peste 25.000 de sibieni manifestanţi şi peste 300.000 de cetăţeni români din întreaga ţară ce se opun acestui abuz de putere. Printre aceşti manifestanţi am mulţi cunoscuţi, prieteni şi apropiaţi, faţă de care nu mă voi delimita şi cărora le transmit că au avut dreptate de curând, atunci când îmi spuneau că suntem din aceaşi generaţie, avem preocupări comune şi gândim la fel. Asta însemnând că nu putem acţiona diferit. Nu în această chestiune importantă pentru ţară", scrie el, pe Facebook.

Liderul ALDE spune şi că renunţă la funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale.

"Eu consider că funcţiile înalte sunt bune atunci când din acea postură poţi să faci bine pentru cei ce cred în tine. Iar oamenii ce cred în mine aşteaptă să fac acest pas pentru a contribui astfel la redarea unui climat de normalitate în viaţa pe care o trăim. La cei 31 de ani, am învăţat că a face politică înseamnă să fii alături de cei ce te susţin şi nu să te îndepărtezi de ei sau să îi respingi, pentru a da curs unor aşteptări de rang ierarhic", mai spune Paskuj.

În cursul zilei de joi au mai demisionat din cauza OUG privind Codurile penale şi ministrul pentru Afaceri, Florin Jianu, fostul secretar de stat PSD Ciprian Necula, precum şi viceliderul deputaţilor minorităţilor, Ovidiu Ganţ. Miercuri, din PSD a plecat fostul ministru Aurelia Cristea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.