Klaus Iohannis a anunţat, la finele consultărilor avute pe tema Brexit-ului, cu liderii partidelor politice parlamentare, premierul Cioloş şi guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, că s-a convenit asupra elaborării unui proiect de ţară asumat de către toate formaţiunile politice, în cadrul unui grup de lucru ce va funcţiona pe lângă Preşedinţia României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este nevoie de un nou proiect de ţară pentru România, pentru România viitorului în UE. Acesta a fost mesajul meu către liderii cu care m-am întâlnit azi. Toţi au fost de acord să participe la elaborarea acestui nou proiect de ţară, un proiect post-aderare, care vine la 10 ani de când România a devenit membră a UE", a spus Iohannis, la finalul consultărilor care au durat aproximativ o oră şi jumătate.

Preşedintele a afirmat că acest proiect de ţară va fi elaborat într-un grup de lucru care va funcţiona "pe lângă Preşedinţia României" şi şi-a exprimat convingerea că acesta poate funcţiona optimal "chiar şi într-un an electoral".

Şeful statului a arătat că discuţia avută luni cu liderii partidelor parlamentare, cu premierul Dacian Cioloş şi cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu a fost "constructivă", iar toţi liderii politici prezenţi şi-au asumat acest proiect propus de el.

"Acest proiect poate să devină funcţional numai în situaţia în care este adoptat, aprobat, susţinut consensual. Din păcate, în România am avut destul de multe aşa numite proiecte de ţară, strategii, care nu au fost nici implementate, nici nu au dănuit, pentru că a lipsit consensul politic", a continuat Iohannis.

Preşedintele a mai spus că acest proiect de ţară va ghida mersul României pentru viitorul mediu şi lung în UE, urmând a fi stabilit locul, rolul şi "nivelul de ambiţie" al României în UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.