Preşedintele PNL, Ludovic Orban, s-a declarat luni nedumerit de propunerea de către PSD a lui Mihai Tudose pentru funcţia de prim-ministru, spunând că acesta nu a avut nicio măsură din programul de guvernare îndeplinită în mandatul său de ministru al Economiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu am rămas nedumerit în urma acestei nominalizări pentru că am văzut raportul prezentat de Dragnea cu zero măsuri realizate, două măsuri realizate parţial şi, dacă nu mă înşel, 17 măsuri din programul de guvernare nerealizate. Adică, dacă un pesedist nu e bun la Ministerul Economiei, nu înţeleg de ce ar fi bun în funcţia de premier”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL a spus că s-a întâlnit în campania electorală pentru alegerile parlamentare cu Mihai Tudose într-o comună unde liberalii i-au învins pe social-democraţi.

”Mi-aduc aminte că m-am întâlnit faţa în faţă cu Mihai Tudose în comuna Viziru în alegeri, unde îl aştepta pe domnul Dragnea, şi, din fericire, în comuna Viziru i-am bătut pe pesedişti, aşa că prezenţa mea a avut efecte mai benefice decât prezenţa domnului Tudose şi a domnului Dragnea”, a mai spus Orban. 

Comitetul Executiv Naţional al PSD l-a validat pe Mihai Tudose ca propunere de premier a partidului la consultările de la Palatul Cotroceni, fiind înregistrate patru abţineri, şi niciun vot împotrivă.

Mihai Tudose a fost validat ca nominalizare de premier, iar doar patru social-democraţi s-au abţinut: preşedintele executiv Nicolae Bădălau, preşedintele PSD Olt Paul Stănescu, secretarul general adjunct Codrin Ştefănescu şi preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.