Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Olt Paul Stănescu şi fratele acestuia, Alexandru Stănescu, vor ajunge în Parlamentul României pentru mandatul 2016 - 2020, unul din poziţia de senator, iar celălalt ca deputat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Paul Stănescu nu a mai candidat în iunie la alegerile locale, acesta pregătindu-se pentru scrutinul din această iarnă, el fiind cap de listă din partea PSD Olt pentru Senat.

În urma scorului obţinut de PSD Olt la alegerile de duminică, deputatul Alexandru Stănescu şi-a asigurat cel de-al doilea mandat de parlamentar.

Tot pentru a doua oară ajunge în Camera Deputaţilor şi Dan Ciocan, cunoscut în Oltenia ca "regele asfaltului".

PSD Olt a câştigat direct patru mandate de deputat (Florin Iordache, Dan Ciocan, Alexandru Stănescu şi Marius Iancu) şi două de senator (Paul Stănescu şi Renică Diaconescu).

În urma redistribuirii voturilor la nivel naţional, liderul ALDE Olt, Mihai Niţă, a câştigat un mandat de deputat, acesta fiind din 2008 până în prezent senator. 

De asemenea, la redistribuire a primit mandat de senator şi Siminica Mirea, soţia primarului din comuna olteană Crâmpoaia.

Liberalii olteni vor merge şi în Camera Deputaţilor cu preşedintele PNL Olt, Gigel Ştirbu, care a câştigat mandatul direct.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.