Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat miercuri, la Parlament, că ei nu i se aplică prevederile din ordonanţa de urgenţă care modifică Codurile penale, deoarece este cercetată pentru patru infracţiuni de luare de mită în capital de imagine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am aşteptat avizul CSAT care a ajuns destul de târziu. Şedinţa era programată să înceapă la ora 19.00, a început la 19.30”, a afirmat ministrul Muncii, întrebată de ce s-a întârziat cu şedinţa de Guvern de marţi seară.

De asemenea, întrebată dacă ştia că ordonanţele de urgenţă pe Justiţie sunt trecute pe ordinea de zi suplimentară, Olguţa Vasilescu a spus: „Da, ştiam că trebuie să fie acum sau joi”.

Întrebată în continuare de ce nu a ales Guvernul să le pună pe ordinea de zi publică, ministrul a susţinut că s-a lucrat până „foarte târziu” la OUG.

„Probabil că le-au lucrat foarte târziu, cum s-a întâmplat cu toate celelalte OUG, avem un program de aplicat, de fiecare dată lucrăm în contratimp. Şi OUG pentru măriri de pensii şi salarii au intrat tot pe ordinea de zi suplimentară”, a precizat social-democrata.

La întrebarea când a aflat că OUG pe Justiţie se vor afla pe ordinea de zi suplimentară, Olguţa Vasilescu a spus că în jurul orei 16.00.

Ea a ţinut să precizeze că ei nu i se aplică prevederile din OUG care modifică Codul penal, deoarece este cercetată pentru luare de mită.

„Mie nu mi se aplică. Eu sunt anchetată pentru patru infracţiuni de luare de mită în capital de imagine. Adică are încredere populaţia în tine, la puşcărie. Cam aşa s-ar traduce”, a subliniat Olguţa Vasilescu. 

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, vineri, să retrimită la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) dosarul în care ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, este acuzată de fapte de corupţie din perioada în care a fost primar al Craiovei, respingând totodată şi cererea procurorilor ca dosarul să fie trimis la instanţa supremă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.