Preşedintele USR, Nicuşor Dan, susţine că ”este imposibil ca promisiunile electorale ale PSD să încapă într-un proiect de buget în limita unui deficit de 3 la sută”, adăugând că ”PSD pare că vrea să arunce cu bani” şi că implementarea tuturor măsurilor promise va duce ”fie la deficit foarte mare, fie la îndatorare foarte mare, fie la inflaţie”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicuşor Dan a fost întrebat, duminică, la Sibiu, dacă USR va vota proiectul de buget pe care îl pregăteşte guvernul PSD-ALDE, el răspunzând că prima dată trebuie să vadă cum va fi construit bugetul.

”În opinia specialiştilor noştri, este imposibil ca promisiunile electorale ale PSD să încapă într-un proiect de buget în limita unui deficit de 3 la sută”, a spus Nicuşor Dan.

De asemenea întrebat dacă se aşteaptă la introducerea de noi taxe sau la recesiune, liderul USR a precizat: ”Aşa cum a început PSD pare că vrea să arunce cu bani, iar a arunca cu bani nu poate să ducă decât fie la deficit foarte mare, fie la îndatorare foarte mare, fie la inflaţie. Suntem foarte curioşi cum va arăta calculul bugetului. Din calculul nostru, nu ies nişte bani - la cum au fost făcute promisiunile electorale, pe un deficit de 3%...Ceva nu se leagă şi vrem să vedem cum va rezolva PSD această ecuaţie”.

Nicuşor Dan a afirmat însă că USR va veni cu amendamente la Legea bugetului şi va analiza fiecare propunere în parte.

Aproximativ 400 de membrii USR au participat, la Sibiu, la prima Conferinţă Naţională a partidului, unde au fost dezbătute mai multe chestiuni legate de viitorul formaţiunii politice.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.