Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Nicuşor Dan a declarat, sâmbătă, pentru News.ro că formaţiunea va contesta în instanţă decizia Biroului Electoral Central de respingere a siglei partidului la alegeri, el arătând că este vorba despre o interpretare diferită a legii şi că va depune în plus şi un acord formal prin care acceptă ca USR să folosească sigla USB.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Respingerea siglei USR rezultă dintr-o ambiguitate care vine din procesul de fuziune. În acest moment fuziunea dintre USB şi USR nu este încheiată, şi motivul este că legile sunt neclare”, a spus Nicuşor Dan. 

El a precizat că, încazul Biroului Electoral Central, USR a ales o interpretare a legii, în timp ce BE a ales o altă  interpretare.

”Sperăm să se clarifice această neconcordanţă. Astăzi, vom face o nouă cerere către BEC, în care să existe un acord formal al meu, pentru preluarea siglei de la USB la USR, şi de asemenea vom depune, tot astăzi, o contestaţie în instanţă, la decizia BEC”, a mai afirmat Nicuşor Dan. 

Liderul USR a acuzat PSD că a încercat să blocheze listele de candidaţi ale USR pentru diaspora. 

”PSD a depus o contestaţie şi au mers până la capăt cu această contestaţie, însă USR a reuşit să obţină trei decizii de respingere a contestaţiei PSD, de la Curtea de Apel”, a mai spus Nicuşor Dan. 

Biroul Electoral Central a respins, vineri, semnul electoral al Uniunii Salvaţi România, pe motiv că nu se deosebeşte de cel al USB de la alegerile locale, aşa cum cere legea, în condiţiile în care fuziunea dintre cele două partide nu a fost finalizată la momentul depunerii cererii.

Vicepreşedintele Uniunii Salvaţi România, Clotilde Armand a declarat, sâmbătă, pentru News.ro că formaţiunea va rezolva problema siglei cu care va merge în alegerile parlamentare, în urma respingerii acesteia de către Biroul Electoral Central, ea precizând că este o ”chestiune minoră”cauzată de faptul că Tribunalul Bucureşti nu a finalizat în timp util fuziunea dintre USB şi USR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.