PSD a câştigat alegerile în judeţul Neamţ, cu 52,67% din voturi la Camera Deputaţilor şi 53,62% la Senat, în timp ce PNL a obţinut 20,25% la Cameră şi 19,63% la Senat, arată rezultatele finale ale Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Neamţ. Cele două formaţiuni sunt singurele care vor împărţi cele opt mandate de deputat, în timp ce la Senat a trecut pragul electoral şi ALDE, cu 5,26% din voturile electoratului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit rezultatelor finale prezentate de BEJ Neamţ, PSD şi PNL sunt singurele partide care au trecut pragul electoral la Camera Deputaţilor, cu 52,67%, respectiv 20,25%. Alte trei formaţiuni din judeţ sunt cu câteva zecimale sub limita de 5% impusă de lege: ALDE - 4,79%, PMP - 4,52% şi USR - 4,40%.

La Senat, situaţia este asemănătoare în ceea ce priveşte primele două clasate, PSD având 53,62% din opţiunile electoratului, iar PNL 19,63%. De asemenea, ALDE a trecut pragul electoral, obţinând 5,26%. În schimb, PMP este doar la o sutime de pragul electoral, respectiv 4,99%, iar USR - 4,77%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.