Marian Vanghelie a preluat funcţia de preşedinte interimar al Partidului Dreptăţii Sociale, amânând un anunţ legat de candidatura sa la Primăria Sectorului 5 până cel mai târziu pe 20 aprilie astfel încât partidul să stabilească toţi candidaţii pentru Bucureşti. El a susţinut că va fi un ”moment atipic” cu şapte candidaturi, ”să explodeze un pic doamna Firea”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marian Vanghelie a participat, joi, la o conferinţă de presă organizată la Palatul Parlamentului de către deputatul independent Radu Popa, în care a anunţat că a preluat conducerea interimară a unui partid deja înscris la tribunal, Partidul Dreptăţii Sociale.

La conferinţa de presă au participat şi alţi doi deputaţi independenţi, Răzvan Rotaru şi Iacob Puşcaş, care s-au înscris şi ei în PDS.

Întrebat dacă va candida la Primăria Sectorului 5 sau Primăria Generală, Vanghelie a declarat că PDS îşi va anunţa toţi candidaţii până la 20 aprilie.

”Pot să vă spun că până pe 20 (n.r. - aprilie) veţi vedea şapte candidaţi la şase sectoare şi Primăria Capitalei care se vor bate pentru voturile de stânga din România. Atunci o să vedeţi dacă candidez sau nu candidez. Da?”, a spus Vanghelie, la Palatul Parlamentului.

Vanghelie nu a dat un răspuns clar nici la întrebarea dacă va candida la sectorul 5 sau la Primăria Generală.

”Nu vreţi un moment atipic, cu şapte candidaturi, să explodeze un pic doamna Firea? Să înţeleagă doamna Firea că stânga suntem noi şi nu este ea? N-are nicio legătură cu stânga, n-are nicio legătură cu PSD. O să vedeţi membri de partid din PSD, de 20 de ani membri, care vor fi candidaţii noştri. Că până la urmă noi suntem un PSD, dar suntem partidul dreptatii care aduce PSD şi social-democraţia pe linia dreaptă”, a răspuns Vanghelie.

El le-a mai spus jurnaliştilor că le va face ”o surpriză plăcută”.

La remarca unui jurnalist că decizia de a candida este clară, rămânând o surpriză doar dacă va candida la sector sau la Primăria Generală, Vanghelie a răspuns: ”Surprizele sunt legate de tot. De noi toţi.”

În legătură cu eventualii contracandidaţi ai săi de la PSD şi PNL de la sectorul 5, Vanghelie a spus că stă mai bine decât ei în sondajele de opinie.

Partidul Dreptăţii Sociale a fost înfiinţat în 2012, iar la alegerile prezidenţiale din 2014 a susţinut candidatura lui Teodor Meleşcanu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, pe 9 martie, că o posibilă candidatură a lui Marian Vanghelie la Primăria Sectorului 5 ”încurcă foarte multă lume”.

”O candidatură a lui Marian Vanghelie încurcă foarte multă lume. Este o opţiune importantă, e un candidat important. Vom ţine cont de asta. PSD va avea candidat susţinut la Sectorul 5”, a spus Dragnea, la Adevărul Live.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.