Comisia pentru validarea mandatelor de deputaţi a aprobat, marţi, validarea mandatului lui Liviu Dragnea, cu 20 de voturi "pentru" şi 10 votui "împotrivă", în pofida criticilor liberalilor, care au încercat să propună invalidarea mandatului, încercările lor ajungând să îi enerveze pe social-democraţi, care au început la un moment dat să strige şi să-i acuze pe liberali că "se fac de râs".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia de validare, formată din 30 de membri, a fost împărţită în 9 subcomisii. Dosarul lui Liviu Dragnea a fost repartizat subcomisiei numărul 8, unde, cu două voturi "pentru" şi unul împotrivă", mandatul liderul PSD a fost validat. Când Comisia de validare s-a reunit pentru a aprobat toate cele 9 calupuri de dosare, PNL a cerut un vot individual pentru Liviu Dragnea, având în vedere că aveau de făcut o contestaţie.

Preşedintele Comisiei de validare, Florin Iordache, a respins toate solicitările PNL, spunând că nu sunt regulamentare. Liberalii au dorit ca hotărârea de validare să fie compusă din 9 articole diferite, pe calupuri, aşa cum au fost discutate şi în subcomisii, însă PSD a anunţat că va fi un articol unic şi o anexă, în care vor fi listaţi toţi deputaţii.

La ultima tentativă a PNL de a face un vot separat pentru Liviu Dragnea, şi nu pentru calupul de aproximativ 40 de dosare în care se afla dosarul liderului PSD, social-democraţii s-au ridicat în picioare şi au început să strige la vicepreşedintele Comisiei, Gabriel Andronache (PNL).

"Hai, măi, Gabi! Eşti om serios! Te faci de râs", i-a reproşat social-democratul Gabriel Vlase, iar alţi lideri PSD au început să strige ca liberalii să se "oprească" din aceste tentative.

În cele din urmă, mandatele a 326 de deputaţi au fost validate, alături de cel al lui Liviu Dragnea, iar alte 3 dosare au fost amânate, pentru că nu erau depuse toate actele necesare, urmând ca validarea să fie făcută într-o nouă şedinţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.