Liberalul Ludovic Orban, care a fost pus luni sub control judiciar, a anunţat, la ieşirea de la DNA, că îşi retrage candidatura la Primăria Capitalei şi demisionează din funcţiile de prim-vicepreşedinte PNL şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: DNA: Ludovic Orban a cerut unui om de afaceri 50.000 de euro pentru campania sa electorală la Primăria Capitalei

Ludovic Orban a declarat luni, la ieşirea de la DNA, că a fost pus sub control judiciar într-un dosar privind primirea de foloase necuvenite, caz legat de ceva petrecut de curând.

Orban a spus că nu poate declara decât că a fost pus sub control judiciar, fără să facă nicio menţiune despre dosar, arătând doar că vizează fapte „petrecute mai de curând”.

„Nu pot să  furnizez informaţii din dosar, ca atare permiteţi-mi să vă aduc la cunoştinţă numai ceea ce am convenit că pot să vă aduc la cunoştinţă, împreună cu procurorul”, a arătat Orban.

Ludovic Orban a anunţat că îşi retrage candidatura la Primăria Capitalei

Liberalul  a anunţat, la ieşirea de la DNA, că îşi retrage candidatura la Primăria Capitalei şi demisionează din funcţiile de prim-vicepreşedinte PNL şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor

”Eu nu mă joc cu viaţa politică şi cu activitatea publică. Atât timp cât sunt implicat într-un proces de natură penală, nu pot să mă prezint în faţa cetăţenilor să le cer votul”, a afirmat Ludovic Orban.

În privinţa funcţiei de prim-vicepreşedinte al PNL, Ludovic Orban a spus: ”Nu mă suspend sau autosuspend, pur şi simplu îmi dau demisia”.

De asemenea, el a anunţat că îşi dă demisia şi din funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

Întrebat dacă i-a dezamăgit pe Alina Gorghiu sau preşedintele Klaus Iohannis, Orban a spus: ”Deocamdată, nu am dezamăgit pe nimeni”.

El a spus că PNL a susţinut permanent lupta anticorupţie şi toate solicitările făcute de DNA şi că nu va face nicio excepţie nici în acest caz.

Ludovic Orban a mai spus că este "afectat sufleteşte" şi că se simte "într-un fel nedreptăţit", dar nu pune sub nicio formă la îndoială "toate procedurile şi activitatea DNA" în acest dosar.

Ludovic Orban a declarat, la ieşirea de la DNA, că a fost pus sub control judiciar într-un dosar privind primirea de foloase necuvenite, caz legat de ceva ”petrecut de curând”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.