Ministrul de Interne Lucian Bode a afirmat, despre manifestaţiei de miercuri din faţa Palatului Cotroceni a angajaţilor din sistemul apărării şi administraţiei publice unde câţiva protestatarii, sindicalişti din Poliţie, s-au îmbrâncit cu jandarmii şi la care au fost aruncate fumigene că ceea ce s-a întâmplat nu face cinste celor care se vor reprezentanţii poliţiştilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu sunt de acord cu această afirmaţie. Sunt un susţinător al oricărei forme de protest civilizată. Ce s-a întâmplat ieri (miercuri – n.r.) în respectiva manifestare la care faceţi referire nu face cinste celor care se vor reprezentanţii poliţiştilor. Este inadmisibil ca tu, lider sindical, să te pretezi la instigare, la a dărâma garduri, la a instiga, până la urmă, la nerespectarea legii. Eu aşa ceva nu mi-am putut imagina şi este nedrept că din cei aproximativ 100 de manifestanţi, undeva între 10 şi 15 erau reprezentanţii poliţiştilor. Restul erau din sistemul de penitenciare, grefieri şi aşa mai departe. Nu este corect că pui această etichetă, că poliţiştii s-au bătut cu jandarmii. Jandarmii au aplicat legea”, a declarat Lucian Bode, întrebat joi la Parlament despre protestul de miercuri şi dacă este de acord cu astfel de acţiuni violente. 

El a adăugat că jandarmii doar au aplicat legea şi nu au fost instigatori sau violenţi.

„Ce-ar însemna ca un poliţist aflat în timpul activităţii, de la Rutieră, spre exemplu, să constate că un jandarm nu respectă legislaţia rutieră. Îl lasă să meargă mai departe? Jandarmii au aplicat legea. Nu au fost violenţi, nu au instigat. Cei care au instigat au fost câţiva, noi i-am identificat. Jandarmeria i-a identificat şi au primit amenzile de rigoare”, a completat Bode.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.