Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la Alexandria, referitor la informaţiile privind propunerea pe care PNL i-ar fi făcut-o lui Călin Popescu Tăriceanu de a prelua conducerea partidului, că liberalii "umblă prin oraş" pentru a-şi găsi un preşedinte, iar Tăriceanu şi Daniel Constantin au datoria să spună cu cine de la PNL au avut întâlniri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Am văzut şi discuţiile din utimele zile de intensitate din ce în ce mai mare. Toate invitaţiile făcute domnului Călin Popescu Tăriceanu de a intra într-o pseudo-alianţă şi un fel de construcţie pe care nimeni nu a definit-o foarte clar, mergând până la a i se oferi postul de preşedinte al PNL. Mie îmi pare foarte rău că sunt oameni în România care nu reuşesc să înţeleagă ce s-a întâmplat duminică. Duminică românii au ales, au avut o opţiune categorică. Până la urmă este problema dumnealor că umblă prin oraş să-şi găsească un preşedinte de partid, aşa cum umblau în oraş să-şi găsească un candidat pentru municipiul Bucureşti“, a precizat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a susţinut că Tăriceanu şi Daniel Constantin trebuie să spună cu cine de la PNL s-au întâlnit.

“Da, am încredere totală (în Tăriceanu n.r.) pentru că a avut un comportament corect şi cu toată această presiune politică şi la vedere şi ascunsă. Eu totuşi sper ca la un moment dat şi domnul Tăriceanu şi domnul Constantin să spună cu cine de la PNL au avut întâlniri, pentru că nu aşa cum a ieşit şi domnul Orban spunând că propunerea de preşedinte i-a făcut-o portarul de la PNL“, a completat preşedintele social-democraţilor.

Liviu Dragnea a susţinut că “românii au tot dreptul să ştie ce se discută, ce discută liderii politici, ce discută cei care decid viitorul lor“.

“Cu toate aceste presiuni, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin nu au avut nicio clipă nicio ezitare în a rupe această alianţă“, a subliniat liderul PSD. 

Liderul interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, vineri, că la nivelul conducerii partidului nu s-a discutat niciodată despre oferirea funcţiei de preşedinte al liberalilor lui Călin Popescu Tăriceanu, admiţând că au existat discuţii informale cu acesta în care însă nu s-a pus această problemă. Turcan a afirmat că liberalii vor să continue discuţiile cu liderul ALDE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.