Dan Vîlceanu, preşedintele PNL Gorj, a anunţat că îl va da în judecată pe Victor Grigorescu, ministrul Energiei, pentru insultă şi calomnie şi că va depune plângere pentru ameninţare, după ce Grigorescu a afirmat că situaţia economică dificilă a Complexului Energetic Oltenia se datorează şi contractelor primite de către firmele liderilor locali ai PNL şi PSD, motiv pentru care vor apărea şi dosare penale

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 ”De-a lungul vremii,  am reacţionat de fiecare dată când am descoperit lucruri necurate care s-au petrecut  în legătură cu Complexul Energetic Oltenia, iar în urma afirmaţiilor  mele publice în legătură cu astfel de nereguli au rezultat atacuri, calomnii, insulte şi minciuni spuse  de lideri politici  ai PSD, cum sunt Laurenţiu Ciurel, Ion Călinoiu şi alţii. Acum, ministrul Energiei procedează în acelaşi mod, la fel ca cei mai sus menţionaţi. Cred, la acest moment, că asemenea atitudini trebuie să înceteze! Astfel că, m-am hotărât să-l acţionez în instanţă pe ministrul Victor Grigorescu pentru calomniile şi insultele pe care le-a postat pe pagina personală de facebook. De asemenea, voi face o sesizare penală pentru ameninţare împotriva domnului ministru”, a anunţat Dan Vîlceanu.

Liberalul susţine că prin aceste demersuri vrea să arate că nu îi este teamă de ameninţările pe care le-ar fi proferat ministrul Grigorescu, Vîlceanu precizând că toate contractele obţinute de firmele la care este acţionar au fost acordate respectând prevederile legale. 

”Reiterez faptul că toate contractele obţinute de-a lungul timpului de firme la care sunt acţionar au fost obţinute legal, transparent, prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice şi au fost declarate public prin intermediul declaraţiilor  de interese. Niciodată,  firmele la care sunt acţionar nu au primit contracte prin încredinţare directă sau alte forme prin care să fie ocolite procedurile transparente şi publice de selecţie a ofertelor. Acesta este motivul pentru care indiferent de funcţiile pe care le ocupă sau le-au ocupat persoanele care au făcut ameninţări la adresa mea nu au reuşit să mă intimideze sau să mă sperie. Nu consider că este imoral ca o societate să participe la o licitaţie publică transparentă realizată în SEAP, indiferent cine sunt acţionarii acelei firme”, a spus Vîlceanu.

El a adăugat că ministrul refuză să dea publicităţii sumele de bani primite pentru prezenţa sa în comisiile companiilor de stat, motiv pentru care PNL Gorj a făcut o solicitare oficială, în baza Legii 544/2001, prin care se cere publicarea sumelor primite de ministrul Energiei, secretarii de stat şi alţi angajaţi ai ministerului pentru acitvitatea lor din cadrul companiilor cu capital majoritar de stat.

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, i-a acuzat vineri, pe Facebook, pe liderii PNL şi PSD din Gorj, care i-au cerut recent demisia, că nu au statură morală pentru a ţine lecţii, în condiţiile în care au făcut "afaceri colosale" cu Complexul Energetic Oltenia şi au contribuit la situaţia dificilă a companiei de stat şi a angajaţilor.

“În Oltenia se făceau afaceri dubioase de ani de zile şi nu e ca şi când nu ar fi ştiut toată lumea ce se întâmplă. Au început să apară dosarele penale şi vor apărea şi mai multe. Din păcate, un dosar penal nu se face pe vorbe, aşa cum se dau declaraţiile ipocrite”, a scris Grigorescu.

„Mi se cere demisia din Gorj! Nu e prima oară şi sunt convins că nu va fi nici ultima oară. De data asta e un lider PNL, până acum mă obişnuisem cu cei de la PSD”, a menţionat ministrul, pe contul său de Facebook.

Din cauza afacerilor politicienilor cu firmele de stat, statul pierde mereu şi cei care plătesc sunt angajaţii obişnuiţi, susţine ministrul Energiei. “Liderii politici din Gorj descoperă cu uimire că CEO e într-o situaţie financiară grea. Sigur că în calitate de afacerişti oneşti care au făcut afaceri colosale cu Complexul Energetic Oltenia nu aveau de ce să se îngrijoreze că propriile lor acte afectează compania şi angajaţii ei”, afirmă Grigorescu, care îi acuză de ipocrizie pe liderii politici din Gorj.

“Ei bine, da, domnilor, ne întărim companiile acum şi primii care pierd de data aceasta sunt politicienii conectaţi la ţeava de bani”, a avertizat ministrul. Acesta îi transmite liderului PNL Gorj “care s-a trezit acum îngrijorat de situaţia de la CEO” că pentru a ţine lecţii ai nevoie de statură morală, iar “în cazul dumnealui cred că acest aspect îi lipseşte cu desăvârşire”.

“Mai mult, cred că ar fi cazul să se preocupe să găsească răspunsuri oficiale la modul în care firmele în care e acţionar au reuşit să aibă contracte de milioane cu CEO”, a afirmat ministrul.

Grigorescu are şi un mesaj pentru angajaţilor producătorului de energie. “Angajaţilor de la CEO aş vrea să le spun că atunci când vă tremură sufletul pentru ziua de mâine, când frica e singurul lucru pe care îl simţiţi, să vă aşezaţi la o masă şi să faceţi liste cu oamenii care v-au minţit ani de zile şi care v-au furat fără ruşine, iar astăzi vă poartă de grijă. Banii familiilor dumneavoastră sunt în maşinile scumpe ale acestor politicieni şi ale partenerilor lor de afaceri. Banii pentru educaţia copiilor dumneavoastră sunt în vile şi piscinile potentaţilor din Gorj”, mai spune Grigorescu.

Preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, i-a cerut, tot vineri, ministrului Energiei, Victor Grigorescu, să spună câţi bani încasează de la Complexul Energetic Oltenia, din câte comisii mai face parte şi cu ce au ajutat aceste comisii compania, el adăugând că ministrul nu a explicat încă de unde provin cei 10 mii de euro pe care îi primeşte lunar de la un off-shore.

Liderul PNL Gorj susţine că ministrul Energiei Victor Grigorescu evită să spună câţi bani încasează el, secretarii de stat şi consilierii lui de la Complexul Energetic Oltenia, făcând în schimb acuzaţii ”ieftine şi nefondate”.

”Pentru că refuză să spună cu ce sumă de bani îi alimentează contul lunar compania de la Târgu Jiu, Victor Grigorescu arată că nu are pic de demnitate şi tot ce mai poate face este să îşi dea demisia”, afirmă Dan Vîlceanu, într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a filialei PNL Gorj. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.