Preşedintele filialei judeţene Argeş a PNL, senatorul Ion Popa, afirmă că este ”normal” ca în partid să se organizeze alegeri, după ce vor fi centralizate rezultatele finale ale votului de duminică. Liderul PNL Argeş spune că va demisiona din funcţie, dacă filiala pe care o conduce nu va atinge obiectivul propus pentru acest scrutin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Senatorul liberal Ion Popa a declarat duminică seară, pentru News.ro, întrebat fiind dacă este de acord cu organizarea de alegeri interne în PNL, că acest lucru este ”normal”, după centralizarea rezultatelor finale ale votului pentru Parlament.  

”Putem să facem lucrul ăsta (alegeri în partid – n.r.) şi este normal să-l facem, dar numai după ce vedem rezultatul final. Atunci când vom avea rezultatele finale, atunci luăm şi o decizie. Cu toţii şi liderii de filiale şi toată lumea trebuie să ia o decizie” a declarat pentru News.ro Ion Popa.

Acesta a precizat că va demisiona din funcţia politică pe care o deţine, dacă PNL Argeş nu atinge obiectivul politic pe care şi l-a propus la aceste alegeri, respectiv acela de a obţine un mandat de senator şi trei mandate de deputat.  

”Eu pot să spun că, în ceea ce mă priveşte, dacă nu îmi ating obiectivul, eu îmi voi da demisia”, a spus liderul PNL Argeş.

Întrebat dacă le propune şi celorlalţi lideri de organizaţii judeţene să renunţe la funcţiile politice în cazul în care scorurile obţinute în urma scrutinului sunt sub cele pe care şi le-au propus, Popa a răspuns: ”Demisia este un act de voinţă unilateral şi fiecare hotărăşte”.

Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, a declarat duminică seară, după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, că la nivelul partidului trebuie să fie organizate ”alegeri cât mai repede” şi că până atunci ”cineva trebuie să joace rolul de preşedinte”.

Întrebat dacă va demisiona în urma rezultatelor alegerilor parlamentare, preşedintele PNL Timiş a spus că acest gest ar fi cel mai simplu lucru.

”Demisia mea ar fi cel mai simplu lucru, nu asta este problema noastră, noi trebuie să facem alegeri cât mai repede şi în Timiş şi în toată ţara, la nivelul PNL. Până la alegeri, cineva trebuie să joace rolul de preşedinte, că îl joc eu, că îl joacă alţii, este prea puţin important, dar trebuie să ajungem la conduceri legitime, stabilite prin alegeri democratice şi asta cât mai repede”, a declarat Robu, după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.