Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în unanimitate, în calitate de for decizional, proiectul de lege al PSD privind eliminarea unor taxe nefiscale, printre care şi cea Radio-TV, reintrodusă de plen la cererea lui Liviu Dragnea, după ce Comisia pentru buget a decis scoaterea ei din proiect, motiv pentru care PNL ameninţă că va depune o sesizare la CCR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Legea a trecut cu 225 de voturi, fiind unanimitate. Pentru proiect au votat inclusiv liberalii, care au anunţat că legea, "în ansamblu", este bună, dar critică eliminarea unor taxe, precum cea a taxei Radio-TV, şi a celei pentru paşapoartele temporare, care ar încuraja eliberarea lor şi ar putea crea probleme pentru regimul vizelor în state precum SUA şi Japonia.

În proiectul care a trecut de Parlament, a fost eliminată şi taxa Radio-TV. Cererea de reintroducere a prevederii privind eliminarea ei a fost făcută de liderul PSD Liviu Dragnea în timpul dezbaterilor din plen de marţi.

Prin vot, deputaţii au votat practic renunţarea la articolul privind eliminarea taxei radio-TV. Propunerea nu a întrunit numărul necesar de voturi, astfel încât s-a votat din nou forma iniţială a legii, aşa cum a venit de la Senat, în care este prevăzută eliminarea taxei radio-TV.

Legea PSD privind eliminarea unor taxe, inclusiv a celei Radio-TV, adoptată de Parlament; PNL ar putea sesiza CCR
CITEȘTE ȘI Legea PSD privind eliminarea unor taxe, inclusiv a celei Radio-TV, adoptată de Parlament; PNL ar putea sesiza CCR

Deputatul PNL Andreea Paul a acuzat că "nu există artist mai mare decât PSD în a-i păcăli pe români", încercând să îl critice pe Liviu Dragnea pentru această schimbare a legii, însă preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, i-a tăiat microfonul.

În discursul său anterior solicitării, Liviu Dragnea a criticat faptul că sunt probleme în managementul instituţiilor publice de presă, iar taxa radio-TV trebuie eliminată, în pregătirea unor schimbări mai ample în SRTv şi SRR, precum introducerea concursurilor pentru posturile de conducere.

Deputaţii din Comisia de buget-finanţe au dat, luni, raport favorabil proiectului de lege privind eliminarea a peste 100 de taxe nefiscale, propus de PSD, dar articolul care prevede eliminarea taxei radio-tv a fost scos din proiect. Eliminarea a fost făcută prin votul tuturor grupurilor parlamentare, inclusiv PSD.

Liviu Dragnea a spus, marţi, că, în pofida înţelegerii de luni, taxa radio-TV trebuie, totuşi, eliminată.

Legea va merge la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis. Liberalii au anunţat că vor uza de toate căile legale pentru a o bloca din cauza eliminării taxei Radio-TV, inclusiv prin atacarea la Curtea Constituţională. Potrivit deputatului PNL Andreea Paul, eliminarea taxei duce la aservirea politică a instituţiilor publice de presă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.