Ambasadorul SUA Hans Klemm a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că România este pe o traiectorie pozitivă şi creşte foarte puternic, apreciind că acum are probabil cea mai rapidă creştere economică din Europa şi exprimându-şi speranţa că şi după alegeri va rămâne pe această traiectorie, astfel încât să fie un partener valabil pentru SUA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hans Klemm a spus într-o declaraţie pentru jurnalişti că Statele Unite ale Americii vede România pe o traiectorie pozitivă şi apreciază contribuţiile semnificative ale ţării noastre la securitatea internaţională.

”Din perspectiva SUA acum, vedem România ca fiind pe o traiectorie pozitivă. Are contribuţii semnificative la securitatea internaţională, la NATO, contribuţie la lupta împotriva ISIS în Irak, Afghanistan. SUA şi România împărtăşesc o legătură foarte puternică. România creşte foarte puternic, probabil este cea mai rapidă creştere economică din Europa acum”, a spus Hans Klemm.

Şeful diplomaţiei americane şi-a exprimat încrederea că românii îşi vor alege în acest an reprezentanţi în Parlament care vor menţine România pe această cale, astfel încât să rămână un partener valabil pentru SUA.

El a apreciat şi că în ultimii ani România a dus o luptă crescândă împotriva corupţiei, ceea ce face din aceasta un exemplu pentru alte ţări din regiune.

”În privinţa guvernării şi a legislaţiei, România în ultimii ani a dus o luptă crescândă împotriva corupţiei, ceea ce face din România un exemplu pentru alte ţări din regiune. Îmbrăţişează valorile democratice. Nu sunt partide extremiste în România, deci România este pe o cale pozitivă. Speranţa mea este că România va rămâne pe această cale şi alegătorii români în noiembrie - decembrie vor alege reprezentanţi în Parlament care vor face ca România să rămână pe această cale, să rămână un partener valabil pentru SUA”, a mai spus Hans Klemm.

Ambasadorul SUA în România Hans Klemm a participat, sâmbătă seara, la Alba Iulia, la o conferinţă cu tema „Migraţia: criză sau oportunitate”, dezbatere organizată în cadrul Festivalului „Dilema Veche”. La discuţii au participat şi ambasadorul României în SUA George Maior, şeful Reprezentanţei CE în România Angela Cristea şi ambasadorul Slovaciei în România Jan Gabor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.