Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, se declară convins că viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Horvath Anna, cercetată de DNA sub control judiciar, pentru trafic de influenţă, nu a comis nici o ilegalitate. El spune la RFI că Horvath Anna este "o persoană onestă, corectă şi cinstită".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kelemen Hunor spune că procurorilor le-au fost puse la dispoziţie toate documentele cerute şi se declară convins că se va stabili că nu a fost comisă nicio ilegalitate nici de către primărie, nici de către primarul Horvath Anna.

"Au fost puse la dispoziţia procurorilor toate documentele cerute şi sunt convins că foarte repede vom afla că nu s-a întâmplat nicio ilegalitate, nici în ceea ce priveşte Primăria şi nici în ceea ce o priveşte pe doamna viceprimar Horvath. Eu cred în ea şi în toţi aceşti ani, cât a lucrat şi de când lucrează în serviciul public, a fost o persoană onestă, corectă şi cinstită şi nici la UDMR, deci de la UDMR au plecat cu toate contractele şi plăţile în ceea ce priveşte campania la locale. Colegii mei au pus la dispoziţia procurorilor tot ce au cerut", a declarat preşedintele UDMR.

El a mai spus că "tot ce s-a făcut este legal": "Asta este viaţa, nu vreau să comentez mai mult, fiindcă tot ce s-a făcut este legal, a fost controlat şi am vorbit cu doamna viceprimar ieri de două ori şi mi-a zis că nu are emoţii, fiindcă nu a comis nici o ilegalitate şi tot ce înseamnă campania electorală a fost corectă, fără probleme".

Procurorii DNA au făcut luni percheziţii la Primăria Cluj-Napoca, la biroul şi domiciliul viceprimarului Horvath Anna, la Direcţia de Urbanism a Primăriei, la sediul UDMR Cluj şi la locuinţele a doi consilieri personali ai viceprimarului, iar ciceprimarul Horvath Anna a fost audiată la DNA Cluj timp de aproximativ două ore, într-un dosar privind nereguli în finanţarea campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2016.

Marţi dimineaţă, DNA a anunţat că Horváth Anna, viceprimarul din Cluj-Napoca, a fost plasată sub control judiciar, pentru trafic de influenţă, fiind suspectată că a făcut demersuri pentru avizarea unui proiect imobiliar în care avea interese un om de afaceri, în vederea obţinerii de foloase care să o ajute în campania electorale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.