Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după ce şeful PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că va respinge OUG prin care salariile demnitarilor au fost mărite de guvernul Ponta, că rămâne la opinia sa, că aceste salarii trebuie să fie mari, însă decizia aparţine Parlamentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat despre declaraţiile lui Dragnea, în condiţiile în care în 2015 susţinea ordonanţa prin care au fost majorate salariile demnitarilor, Iohannis a spus că îşi menţine punctul de vedere de atunci. "Eu îmi păstrez punctul de vedere, dar, evident, aici intervine decizia Parlamentului", a afirmat el.

În iulie 2015, Klaus Iohannis a lăudat măsura. "Există o intenţie a guvernului de a creste salariile miniştrilor. Mi se pare o intenţie înţeleaptă, cu bătaie lungă. Eu cred că putem să încadrăm această intenţie la categoria prevenirea corupţiei. Până la urmă este un lucru destul de evident că remuneraţia unui demnitar reflectă într-o măsură rezonabilă poziţia în stat", spunea preşedintele.

Marţi, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că îşi doreşte revenirea la vechea grilă de salarizare, înainte de 2015, pentru demnitari.

Înaintea alegerilor parlamentare, Dragnea a spus că OUG privind majorarea salariilor, aflată acum în Parlament, nu a fost încă respinsă pentru că PSD nu a avut majoritatea necesară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.