Preşedintele Klaus Iohannis a comentat, marţi, solicitarea lui Călin Popescu Tăriceanu privind garanţiile pe care şeful statului trebuie să le dea că va respecta Constituţia odată cu numirea noului Guvern, afirmând că orice punere sub semnul întrebării a jurământului său de credinţă este o "obrăznicie politică".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Domnului Tăriceanu nu am ce garanţii să îi dau. Le-am dat când mi-am preluat mandatul, când am jurat cu mâna pe Biblie şi pe Constituţie că voi respecta legile României şi voi face tot ce îmi stă în putere în avantajul României", a spus Iohannis, întrebat despre solicitarea lui Tăriceanu.

Preşedintele a explicat că "orice punere sub semnul întrebării este o obrăznicie politică".

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a cerut vineri liderilor PNL să ofere public informaţii despre discuţiile ”care au avut loc sau sunt în curs” referitoare la nominalizarea unui viitor prim-ministru sau a unor miniştri care ”nu sunt rezultaţi din votul democratic şi liber al cetăţenilor”, iar preşedintelui Klaus Iohannis i-a cerut să se angajeze că ”va respecta voinţa cetăţenilor fără utilizarea instituţiilor statului”. Tăriceanu i-a cerut preşedintelui să-şi ia un angajament explicit că va respecta votul cetăţenilor în ceea ce priveşte numirea unui viitor premier.

De asemenea, Tăriceanu a criticat modul în care a fost numit Guvernul Cioloş, despre care a spus că reprezintă instaurarea unui nou regim politic în România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.