Preşedintele Klaus Iohannis a avut o discuţie la telefon cu premierul Sorin Grindeanu, stabilind să se întâlnească miercuri după-amiază, la Palatul Cotroceni, discuţiile urmând să se centreze pe bugetul de stat şi pe sustenabilitatea măsurilor anunţate de Cabinet, a declarat, luni seară, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Preşedintele României a avut o discuţie telefonică cu premierul Sorin Grindeanu, discuţie în cadrul căreia l-a invitat pe acesta la Palatul Cotroceni pentru o analiză clarificatoare. Această întâlnire va avea loc miercuri după-amiază", a spus purtătorul de cuvânt al preşedintelui Iohannis. 

Mădălina Dobrovolschi a precizat că la discuţie va participa şi ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, iar întâlnirea este necesară pentru că există "foarte multe îngrijorări" cu privire la sustenabilitatea măsurilor anunţate de Guvern şi a efectelor acestora asupra economiei.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

"Preşedintele vrea să afle direct de la premier care sunt planurile Guvernului în legătură cu bugetul pe anului 2017. Este o discuţie necesară, având în vedere îngrijorările privind sustenabilitatea măsurilor anunţate şi a efectelor acestora. Nu este străin de nimeni ce se discută în spaţiul public în ultima perioadă. La nivelul Administraţiei Prezidenţiale există analize serioase, dar şi ca cetăţean de rând există astfel de îngrijorări, bazate pe cifre, pe date, şi ele sunt până la nivelul Administraţiei Prezidenţiale", a mai arătat purtătorul de cuvânt al preşedintelui.

Mădălina Dobrovolschi a mai spus că preşedintele i-a cerut la telefon premierului Sorin Grindeanu informaţii despre modul în care au acţionat autorităţile în perioada viscolului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.