Gimnasta Cătălina Ponor vorbeşte, într-un interviu acordat vineri agenţiei de presă News.ro, despre propunerea făcută de către PSD Constanţa de a candida la alegerile parlamentare din acest an, despre motivele care au făcut-o să refuze, dar şi despre planurile sale, care includ doar gimnastica.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La 29 de ani, gimnasta Cătălina Ponor se mândreşte cu numeroase medalii obţinute în marile competiţii, cele trei de aur de la Jocurile Olimpice fiind cele mai importante. După revenirea de la Jocurile Olimpice de la Rio, unde s-a clasat pe locul 7 la bârnă, sportiva a intrat în vacanţă, iar în această săptămână a avut parte de o experienţă diferită de lumea sportului: propunerea de a intra în politică, făcută de liderul PSD Constanţa, Felix Stroe.

Cătălina Ponor şi-a rezervat timp de gândire, dar joi PSD Constanţa a anunţat, fără a se mai consulta cu gimnasta, că aceasta va candida pe listele parlamentare din partea filialei. Joi noapte, Cătălina Ponor a decis să refuze oferta, iar în interviul acordat News.ro vorbeşte despre motivele care au dus la această decizie.

Prezentăm interviul acordat de gimnastă agenţiei de presă News.ro:

Reporter: Ai fost anunţată drept candidat al PSD Constanţa la alegerile parlamentare. Cum s-a întâmplat totul?

Cătălina Ponor: Totul s-a întâmplat foarte repede, în urmă cu 3-4 zile, nu înaintea Jocurilor Olimpice sau mai ştiu eu când, cum am văzut că spuneau unii. Preşedintele PSD Constanţa, Felix Stroe, mi-a propus să merg ca deputat pentru a mă ocupa strict de problemele sportului, nu ca politician, să încercăm să reconstruim sportul. Mi s-a părut o idee drăguţă, mi-am spus că, uite, îi place să promoveze tinerii. Am stat, m-am tot gândit, am încercat să pun totul cap la cap, pentru că, sincer, te gândeşti şi la viitorul tău, nu doar la ce faci în prezent. Dar, nu am dat un răspuns concret. Apoi, joi a explodat ”bomba”. Probabil, văzând că nu am răspuns, ei au considerat că sunt de acord, m-au pus pe liste şi au făcut anunţul. Mie nu mi-au spus nimic înainte.

Reporter: Până la urmă ai refuzat oferta PSD Constanţa. De ce?

Cătălina Ponor: Când a explodat ”bomba”, adică anunţul, am avut o strangere de inimă şi mi-am spus: nu e de tine. Se spune că politica este o meserie murdară, iar eu nu pot face aşa ceva. Tot ce am realizat până acum, începând de la 4 ani, a fost pe munca mea, toate sacrificiile, iar acum, să îmi arunc numele într-o astfel de lume… Nu pot face aşa ceva. Dacă eram într-o ţară civilizată, cu politică normală, probabil merita să o fac. Sunt interesată de sport, nu de politică şi vreau să-mi păstrez numele curat. S-au făcut şi se fac multe lucruri în politică, de care noi, oamenii de rând, nu ştim. Eu nici nu vreau să le ştiu, dar cred că şi de-asta se spune că politica e murdară. Românii sunt nemulţumiţi de ce e în jur, în ţara noastră, la fel e şi în sport. Lumea e nemulţumită că nu mai sunt rezultate, că nu mai sunt săli de sport, că nu mai avem antrenori şi educaţie din şcoli aşa cum trebuie. Dar, pe de altă parte, parcă nici nu se doreşte să apară cineva mai tânăr, chiar şi fără experienţă, dar care are bunăvoinţă şi ar vrea să lupte pentru schimbare. Aş vrea să se dea drumul tinerilor peste tot, celor care vin din urmă şi care ar putea face lucruri bune. De aceea mi s-a părut interesantă idea să candidez, sperând că aş putea face ceva pentru sport.

Reporter: Crezi că ai fi obţinut voturile necesare la alegerile parlamentare?

Cătălina Ponor: Nu ştiu dacă primeam câte voturi aveam nevoie, dar acesta e un risc pe care ţi-l asumi când intri în această lume a politicii. De acum, eu voi încerca să ajut dinafară sportul, nu din politică. Mă bucur că-mi păstrez numele curat şi trebuie să spun că mi-am dat seama în aceste zile că nu aveam cum să fac bine două lucruri, în gimnastică este un program, probabil la PSD se dorea alt program şi ajungeam să nu mai fac bine nimic. Sunt axată pe sport, voi continua cu gimnastica, atât de mult cât îmi va permite sănătatea. Acum sunt la Bucureşti, unde în 10 octombrie voi relua pregătirea şi vom vedea ce va urma.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.