PSD a câştigat alegerile parlamentare în judeţul Iaşi, obţinând 48,45% din voturi la Senat şi 48,53% la Camera Deputaţilor, după centralizarea proceselor-verbale de către Biroul Electoral Judeţean din toate cele 730 de secţii de votare din judeţ. PNL a obţinut sub 20 la sută la Senat şi 20,07 la sută la Camera Deputaţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Diferenţa între voturile PSD şi PNL, obţinute la Iaşi, este de aproximativ 60.000.

Potrivit BEJ Iaşi, după numărarea voturilor din toate secţiile de votare din judeţul Iaşi, la Senat, PSD a obţinut 48,45 la sută, PNL 19,41 la sută, USR 10,61 la sută, PMP 6,52 la sută, iar ALDE 5,98 la sută.

Celelalte partide nu au atins pragul electoral de cinci la sută. Astfel, PRU a obţinut 3,05 la sută din voturi la Senat, în timp ce PSR, PER, ANR şi PRM au înregistrat scoruri cuprinse între unu şi doi la sută.

La Camera Deputaţilor, potrivit numărătorii finale a BEJ Iaşi, PSD a înregistrat 48,53 la sută, PNL 20,07 la sută, USR 9,75 la sută, PMP 6,58 la sută, iar ALDE 5,43 la sută.

Restul partidelor nu au atins cinci la sută.

Rezultatul alegerilor în judeţul Iaşi urmează să fie validat de către Biroul Electoral Central.

Cel mai probabil, PSD va avea trei senatori la Iaşi, iar USR şi PNL câte unul.

La deputaţi, social-democraţii ar putea avea şase mandate, PNL două, USR, PMP şi ALDE câte unul, iar un alt mandat va fi alocat la redistribuire unuia dintre partidele care au acces în Parlament.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.