Guvenul se reuneşte, joi, în prima şedinţă ordinară de după abrogarea OUG 13, pe ordinea de zi fiind un memorandum pe tema înfiinţării Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii. Executivul discută şi un proiect de OUG privind investiţii în industria de apărare şi ar putea aproba şi o listă privind denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii pe bază de prescripţie medicală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului se află un Memorandum cu tema "demararea demersurilor privind crearea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii", măsură care se regăseşte în programul de guvernare al PSD şi, potrivit acestuia, este necesar în vederea administrării şi valorificării eficiente a participaţiilor minoritare ale statului.

”Obiectivul FSDI - dezvoltarea economică prin investiţii în infrastructură şi companii strategice, întărirea rolului activ al statului prin administrarea adecvată a participaţiilor minoritare şi obţinerea de lichiditati din emisiunea de obligaţiuni, valorificarea anumitor active, dividende şi alte surse atrase în proiectele de investiţii”, potrivit programului de guvernare al PSD.

De asemenea, membrii Executivului vor discuta un proiect de OUG pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.51/2015 privind unele măsuri pentru realizarea de investiţii la operatorii economici din industria de apărare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Executivul ar putea adopta în şedinţă şi o Hotărâre pentru pentru aprobarea listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate.

Un alt proiect de hotărâre care va fi luat în discuţie se referă revocarea şi numirea unor membri în Consiliul director al Fondului Român de Dezvoltare Socială şi pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 350/2013 privind numirea membrilor Consiliului director al Fondului Român de Dezvoltare Socială.

Un Memorandul cu tema: Aprobarea menţinerii lui Petre Iulian Nicolescu-Secretar de Stat la Ministerul Turismului în calitate de membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Operatorul Pieţei de Energie Electrică şi de Gaze Naturale ''OPCOM'' S.A este, de asemenea, pe ordinea de zi a şedinţei Executivului.

Aceasta a începe la ora 14.00 şi este prima şedinţă a Cabinetului Grindeanu după cele în care a fost adoptată OUG 13 şi apoi abrogată ordonanţa.

De asemenea, şedinţa va avea loc după ce miercuri moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Grindeanu a fost respinsă de Parlament, nefiind întrunit numărul de voturi ”pentru” necesare pentru căderea Guvernului.

După şedinţă de Guvern de joi premierul Grindeanu a spus că va anunţa şi decizia privind ministrul Justiţiei, Florin Iordache.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.