Guvernul discută, vineri, în şedinţă, o Hotărâre privind demiterea Oanei Schmidt-Hăineală din Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor, funcţie în care fosta şefă CSM a fost numită de Cabinetul Cioloş marţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul discutat vineri de Guvern se referă la abrogarea Hotărârii Guvernului nr. 1019/2016, prin care Hăineală a fost numită în instituţie de Guvernul Cioloş. Pe ordinea de zi se află şi o altă Hotărâre, privind numirea unui nou membru în cadrul Oficiului, însă Guvernul nu precizează despre cine este vorba.

Fosta şefă a CSM, Oana Schmidt-Hăineală, a fost numită în funcţia de membru al Plenului Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) în 29 decembrie, decizia fiind publicată marţi în Monitorul Oficial.

Schmidt-Hăineală ar fi fost reprezentanta Ministerului Justiţiei în Plenul ONPCSB pentru un mandat de 5 ani, care ar fi trebuit să înceapă de pe 7 ianuarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.