Premierul Sorin Grindeanu se întâlneşte, marţi, cu miniştrii Cabinetului său, într-un loc ţinut la secret, pentru a discuta despre bugetul pe 2017, despre care prim-ministrul s-a declarat nemulţumit, la ora transmiterii acestei ştiri unii dintre membrii Guvernului deja terminând discuţiile cu şeful Executivului, au declarat pentru News.ro, surse guvernamentale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deşi iniţial întâlnirile cu miniştrii urmau să aibă loc la Palatul Victoria, acest lucru s-a schimbat, iar locul unde se discută despre bugetul pe 2017 a devenit secret. La discuţii participă şi liderul Partidului Social Democrat Liviu Dragnea, au declarat pentru News.ro surse guvernamentale.

Totodată, aceleaşi surse au afirmat că locul unde se desfăşoară întâlnirile nu este cunoscut nici chiar de membrii Executivului, care sunt chemaţi la discuţii când le vine rândul, atunci aflând şi adresa la care trebuie să ajungă.  

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, la România TV, că bugetul va fi rediscutat cu miniştrii întrucât el şi primul-ministru sunt nemulţumiţi de forma în care bugetul a fost dat publicităţii de către Ministerul de Finanţe deoarece nu respectă ce a fost convenit anterior.

Liviu Dragnea a afirmat că discuţiile cu miniştrii privind bugetul vor fi reluate de marţi dimineaţă. ”Întorcându-ne în ţară, şi eu şi primul-ministru am fost destul de nemulţumiţi constatând că ceea ce am stabilit la plecarea din ţară nu s-a reflectat în proiectul de buget, drept pentru care azi am stat, eu cu premierul, la discuţii cu ministrul de Finanţe şi cu încă vreo câţiva membri ai cabinetului, iar începând de mâine, de la ora 9, fiecare ministru este chemat pentru a se rediscuta bugetul”, a declarat Dragnea.

În proiectul de buget pentru 2017 Guvernul condus de Sorin Grindeanu a redus, faţă de 2016, fondurile alocate unor sectoare precum Educaţia, Internele sau serviciile speciale, dar a majorat bugetele pentru asistenţă socială, Agricultură sau Transporturi, ultimele aproape exclusiv pe baza estimării absorbţiei de fonduri europene. Proiectul de buget pe acest an a fost publicat luni dimineaţă de Ministerul Finanţelor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.