Premierul Sorin Grindeanu a avertizat, joi, în debutul şedinţei de Guvern, că, din cauza întârzierii promulgării bugetului pe 2017, măsurile din programul de guvernare sunt puse sub semnul întrebării, precizând că această întârziere ”se duce în lanţ” nu doar către ministere, ci şi către autorităţile judeţene şi autorităţile locale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vreau să vă mulţumesc pentru faptul că vă continuaţi activitatea, deşi bugetul întârzie în a fi promulgat. Din păcate, faptul că dumneavoastră şi noi am reuşit în timp record să venim cu un buget care să ţină cont de programul nostru de guvernare, de toate măsurile pe care noi le-am angajat să le punem în practică, iată că toată această muncă este întârziată. Mai mult decât atât, acele măsuri noi pe care le-am luat şi pe care le aveam în programul de guvernare sunt puse, datorită nepromulgării bugetului însă, sub semnul întrebării. Noi ne-am făcut treaba, am adoptat actele legislative necesare, am prevăzut banii în buget pe toate aceste măsuri”, le-a spus premierul Sorin Grindeanu miniştrilor la începutul şedinţei de Guvern.

El a precizat că această întârziere a promulgării bugetului ”se duce în lanţ” nu doar către ministere, ci şi către autorităţile judeţene, autorităţile locale.

”Şi aşa eram destul de întârziaţi datorită programului electoral, datorită tuturor lucrurilor pe care dumneavoastră le ştiţi şi care nu au depins de noi. De aceea, o să mai funcţionăm şi toată lumea o să mai funcţioneze în continuare cu 1/12, aşa cum ştiţi, conform legii, din păcate”, a arătat premierul. 

Totodată, prim-ministrul le-a solicitat membrilor Cabinetului care se ocupă de proiectele Legii prevenţiei şi Legii salarizării unitare să urgenteze lucrurile pentru ca acestea să fie finalizate cât mai repede.

”Vreau să vă încurajez pe cei care coordonaţi Comitetul interministerial pentru Legea prevenţiei şi vă rog să urgentaţi să faceţi lucrurile cât se poate de transparent, pentru că este o măsură pe care noi o avem prinsă în programul de guvernare şi pe care trebuie să o adoptăm. Deci, vă rog să urgenţaţi lucrurile. De asemenea, la Ministerul Muncii, ştiu că aţi început pe Legea salarizării unice. În acelaşi ritm doresc să lucraţi astfel încât Legea salarizării unice să poată fi un proiect prima oară, să poată fi finalizat într-un termen cât mai scurt”, a afirmat Grindeanu.

Klaus Iohannis şi premierul Sorin Grindeanu au avut, marţi, la Palatul Cotroceni, alături de ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, o întâlnire pe tema proiectelor Legii bugetului de stat şi a Legii bugetului asigurărilor sociale, după ce în cursul zilei de luni acestea au fost depuse la Palatul Cotroceni pentru promulgare.

După întâlnire, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că bugetul aprobat de Parlament este "problematic" şi "riscant", fiind "îngrijorat" de forma acestuia. El a spus că va lua o decizie în zilele următoare, dacă va promulga proiectul sau va cere reexaminarea lui.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.