Premierul Sorin Grindeanu a declarat miercuri, la Parlament, că după şedinţa de Guvern de joi va anunţa decizia pe care a luat-o în privinţa conducerii Ministerului Justiţiei, ideea ca un tehnocrat să preia acest portofoliu fiind „foarte bună”, iar el vrea să ţină cont şi de deciziile CCR în această speţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Aşa cum vă spuneam, o să am o discuţie cu dânsul în seara asta sau mâine dimineaţă, iar mâine, după şedinţa de Guvern, o să vă anunţ  ce decizie am luat”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Chestionat dacă decizia CCR este de natură să îi schimbe poziţia pe care o are în privinţa ministrului de Justiţie, premierul a susţinut că hotărârea sa în această chestiune e luată.

„Vreau să am o discuţie cu el, decizia mea e luată. O să o vedeţi mâine. Şi eu v-am spus o idee ieri, de fapt mi-aţi dat o idee ieri într-una din întrebările pe care mi le-aţi pus, chiar o consider o ideea foarte bună (ca un tehnocrat să conducă Ministerul Justiţiei - n.r.), dar hai să facem lucrurile, iar citez din clasici în viaţă, pas cu pas, să facem lucrurile în etape. Vă spuneam că doresc să am o discuţie fie astăzi după-masă, fie mâine dimineaţă, decizia mea rămâne aceeaşi, dar vreau să am o discuţie şi legată de ceea ce a decis Curtea Constituţională astăzi”, a răspuns prim-ministrul.

Sorin Grindeanu a susţinut că pe el îl interesează şi ceea ce a decis CCR, nefiind vorba doar de persoana lui Florin Iordache.

„Nu e vorba doar de persoana domnului Iordache. Pe mine mă interesează şi ceea ce astăzi s-a întâmplat, şi anume decizia CCR pentru că dacă vorbim de persoană, vă spuneam şi ieri şi alaltăieri ce se întâmplă. De decizia CCR vreau să ajung să înţeleg foarte bine ceea ce s-a întâmplat azi, înţeleg că şi mâine e un termen la CCR extrem de important, dincolo de persoana domnului ministru”, a subliniat premierul.

El a mai precizat că aşteaptă din partea lui Florin Iordache să vină această primă discuţie.

„Această primă discuţie pe care o aştept din partea domnului Iordache de data asta mai mult şi pe ceea ce s-a întâmplat prin decizia CCR şi pe ceea ce se va întâmpla şi mâine, dar nu schimbă în niciun fel decizia”, a conchis Sorin Grindeanu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.