Premierul Sorin Grindeanu a declarat, duminică seară, la România TV, referitor la acuzaţiile aduse fostului guvern legate de existenţa unei ”găuri” în buget că este o diferenţă neacoperită pe ceea ce s-a prognozat şi pe ceea ce s-a realizat, afirmând că rectificarea bugetară din 23 noiembrie ”a fost probabil o rectificare pozitivă din cauză că eram în campanie electorală”. Grindeanu a susţinut că aşteaptă să vadă rezultatele anchetei pe care Parlamentul a iniţiat-o în acest sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vorbim de execuţia bugetară pe anul trecut, au fost venituri de 221 de miliarde, veniturile prognozate. La începutul anului erau de 231, după care a venit o rectificare de buget în care s-a spus că sunt şi mai mari veniturile, s-a ajuns în jur de 235 ca şi estimare, iar la finalul anului s-au închis lucrurile la 221 de miliarde ca şi venituri totale. E această diferenţă care nu e acoperită, pe ceea ce s-a prognozat şi pe ceea ce s-a realizat”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Şeful Executivului a spus că semnele de întrebare au apărut în momentul în care s-a făcut o rectificare bugetară la sfârşitul lunii noiembrie.

”S-a făcut o rectificare de buget la sfârşitul lunii noiembrie – e adevărat, în camapanie electorală – când  datele erau aproape de adevăr, adică vorbim de o lună pe care o mai aveai până la sfârşitul anului şi unde nu s-a făcut rectificare negativă, aşa cum era normal. Dimpotrivă. Aici a dat o explicaţie foarte bună domnul ministru la Finaţelor în care a spus că probabil că acea rectificare din 23 noiembrie a fost o rectificare pozitivă din cauză că eram în campanie elctorală. Da, numai că aceste campanii electorale vin şi pleacă. Există viaţă şi după alegeri, viaţa românilor. Nu ne putem juca cu lucruri de acest tip. Acestea sunt lucruri care sunt dincolo de politică”, a subliniat şeful Executivului.

”O să vedem cuzele. Am văzut că şi Parlamentul se ocupă în a căuta cauzele pentru care s-a făcut aşa ceva. Treaba noastră e să ne ocupăm acum de ceea ce înseamnă implementarea programului nostru de guvernare în 2017”, a conchis premierul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.